"Ніколи не говори ніколи..." - Тамара Горіха Зерня

"Ніколи не говори ніколи..." - Тамара Горіха Зерня

Думаю, всі бачили кадри убивства айтішника Андрія Зельцера у Мінську. Показаний з двох камер, з коридора, де я якісь типи у цивільному вибивають двері, і з квартири, де Андрій з дружиною включили відео, і він став з рушницею навпроти дверей. Бачила його дружину, яка знімає все це на свій телефон збоку від нього.

Звичайно ж, читали ботів і «експертів», які в один голос написали, що це фейк і постановка. Ну і що, що людину реально вбили? Ось така смерть для постановки, що не ясно. І взагалі, його убили у іншому місці, а труп на квартиру підкинули.

Там у дружині вся справа, занадто вона спокійна якась. І він такий просто стоїть собі, чекає, спокійний як удав. Точно, фейк.


Кожен із нас може приміряти цю ситуацію на себе. Подивитися на власного чоловіка, підійти поторгати вхідні двері, наскільки вони міцні. Потренуватися у стрімах, щоб не заплутатися у кнопочках в останній момент.

Ми будемо боротися проти диктатури в Україні до останнього. Ціною всього на світі, ціною грошей, здоров’я, часу, ціною публічної репутації. Хай нас вважають божевільними, хай навішують які завгодно ярлики, але ми занадто добре пам’ятаємо, як це буває.

Коли людей викрадають з квартир, машин і лікарень. Коли нападають бандами на неугодних, коли у вікна летять пляшки із бензином і гранати. Коли у чорному від диму серці мого міста лежать одні тіла, а на ряднинах підносять нових мертвих.

Доки країна воює, доти вона жива. Доки стікає кров’ю, все одно жива. Це війна, яку неможливо виграти, просто не прийшовши на неї. Нація, яка не прийшла на свою війну, розчиняється у тумані.

Білорусь маленька країна, там всього дев’ять з копійками мільйонів людей, я гуглила. Її не стане зовсім скоро, і мені дуже шкода цих білявих людей, в обличчі яких є щось невловиме від їхньої бульби. Найгірше, що урок Білорусі нікого нічому не навчить.

Європа глуха до цих уроків, у них там газ по тисячу піісят; Україні ці уроки вже не потрібні, ми давно пройшли ці університети.

Хоча ніколи не говори ніколи, так. Попереду у нас вибори у стилі Лукашенка, тільки у виконанні Зеленського. Треба бути пильними і пам’ятати, що зв’язка «сфальсифіковані вибори – мирний протест» невідворотно призводить до «розстріляний у власній квартирі». І щоб зламати цю схему, треба втручатися, чим раніше, тим краще.