"На окупованій Луганщині окупанти скасували Святого Миколая" - Джон Сміт

"На окупованій Луганщині окупанти скасували Святого Миколая" - Джон Сміт

Занадто український. Замість українського Святого Миколая маленьких українців тепер вітатиме Киш Бабай із Татарстану.

Я вважаю це прекрасне ім'я для нового образу. Особливо милозвучне воно дитячому українському вуху: бабаями в Україні дітей лякають. Ну а киш це киш. Киш, бабай, киш.

Тим не менше, орки воюють з українством навіть на символьному рівні. Прекрасна ілюстрація до позиції всіх цих лахудр з відтопиреним пальчіком, буцімто "Україна не має воювати з культурою". Як бачимо орки з нашою культурою воюють в першу чергу. Ще й заміняють її своєю (недо)культурою.

Насправді попри загальну невеселість ситуації, все ж приклад позитивний.

Попри ці казки, що "Росія на дальній дистанції здатна виграти в України", насправді самі монголори відчувають, що навіть Святого Миколая перемогти у довгу конкуренцію не можуть. Образ українського Святого Миколая, як на фото нижче, для них настільки страшний і небезпечний, що його легше заборонити. А то каби нічо нє вишло. Сєводня слушаєш ти джаз, а завтра родіну продаш. Занадто сильний образ українського Миколая. Такий, що ще й в Татарстані киша їхнього коліном під зад турне.

Що доводить, що як раз на дальній дистанції оркам запропонувати нічого.

Допомагає нам те, що альтернативні архетипи в відсталих племен слабенькі. Киш цей схожий на зачуханого шамана, Чубаку з Зоряних війн і уголовніка. Зачуханий уголовнік до речі це в них ще один рускій архетип героя. Весь кінематорграф і культура в них по суті обертаються лише навколо "уркі" і "чєкіста". Звісно, вони тут же впадатимуть у паніку, коли з рускім уркою зіткнувся український бандерівець і ми могли побачити їх протистояння на одному рингу, коли українці-бандерівці в кінці 40-х почали швидко прибувати в табори до уголовніків, де ті "тримали" зони і від адміністрації гнобили "політичних", і українці миттю всю цю крутую оспівану блатоту загнали під нари. Навіть спротиву не відчули.

Тому, щоб Святий Миколайчик не загнав уже Киш-миша під нари, ця барабака потребує підтримки трусів на рингу від всієї російської армії.

Ось і все про "здатні перемогти у довгу".