"Напишу про дуже непопулярну думку" - Борислав Береза

"Напишу про дуже непопулярну думку" - Борислав Береза

Я проти обмеження депутатам та держчиновникам права виїзду за кордон. Зараз поясню чому. Почнемо з того, що це незаконно. Особливо, якщо це заважає виконанню їх роботи. Це перше і головне. По-друге, для всіх, хто не знав або забув - у нас парлементско-президентська республіка, а не навпаки. Тому будь-які намагання президента обмежити парламентарів, навіть тих які викликають в мене огиду, є порушенням закону. Коли депутат або держслужбрвець їде сьогодні за кордон, то він повинен пояснити причину своєї поїздки. І якщо він збрехав і порушив закон, то цим повинні займатися профільні органи. Я якщо не порушив, то оцінку повинні дати суспільна думка та виборці. Все інше від лукавого.

До речі, я не сприймаю аргумент "У нас війна і навіть деякі військові та медики, в тому числі, не можуть отримати просто відпустку чи виїхати на лікування, а депутати можуть?". Може все ж краще налагодити систему, щоб військові та медики мали можливості виїзду і відпуски, а не жити по принципу "В мене корова сдохла, нехай і у сусіда сдохне".

А ще в мене є питання по всій ситуації:

1. На якій підставі і хто прийняв таке рішення та чи не є це порушенням закону ?

2. Хто дав наказ спікеру ВР Стефанчуку про обмеження виїзду депутатів за кордон?

3. Чому за Мальдіви був зданий мандат, а за Болгарію та Таїланд ні?

4. Чому депутати від влади легко виїжджають куди завгодно, а депутатів від опозиції не пускали на сесії ПАРЄ та зустрічі з нашими західними партнерами?

5. На якій підставі Головний завхоз України Андрій Єрмак завжди їздить з президентом за кордон, коли він повинен керувати ОП в Україні?

6. Після того, як Тетяна Кірієнко, тво Голови Податкової, разом з своїми заступниками відсвяткувала свій день народження у Відні, то її теж знімуть? Чи це інше ,бо всі тварини рівні, але деякі рівніше?

Я не депутат цього скликання та критикую депутатів ВР за їх помилки та факапи, за зловживання та корупцію. Більше того, я добре розумію, що величезна кількість українців роздратованих ганебною поведінкою та діями своїх обранців готові підтримати такі обмеження, навіть не розуміючи, що це може нанести шкоди країні та демократії. Але я добре розумію те, що на порушеннях закону та просуванні диктатури ми в ЄС та НАТО не попадемо. І це для мене важливо! Настільки важливо, що я в черговий раз йду проти популярної думки і популізму влади. І останне, а хто ж привів всіх цих депутатів, які ганебно себе поводять, в ВР і довів, що не може відібрати адекватних та порядних для своєї депутатської команди? Може і про це час подумати та зробити висновки?

Вибачте, але я прибічник стандарту, який англійська письменниця Евелін Холл приписала Вольтеру: «Я не поділяю ваших переконань, але готовий померти за ваше право їх висловлювати».