Не злетить: не замовляли - ніхто і не танцює

Не злетить: не замовляли - ніхто і не танцює

Про офшори і розслідування треба розуміти одну важливу річ - не злетить.

Не злетить, тому що люди, які свого часу займались медійним знищенням Порошенка, зараз ніяким знищенням Зеленського не займаються. Навпаки - всі вони зараз працюють на зарплатні з офісу президента - прямо з цих же самісеньких офшорів.

Тому, якщо раптом завтра в Зеленського знайдуть ще мільярди доларів, гори кокаїну і тіла мертвих повій під ліжком - абсолютно нічого не станеться.

Він бізнесмен, може собі дозволити.

Ви ж пам‘ятаєте, як Порошенко відкривав свій офшор на 3 тисячі доларів кривавими руками на крові нашіх хлопців в Іловайську прямо в цей же день!

І тоді було неважливо, скільки, навіщо, хто і як відкривав. Офшор - це була Подія, це був Вирок. Талановиті люди, добре працювали.

А тут - ну офшор, ну в кого їх нема? Оптимізація, ну шо ви як маленьки.

Що б там не зробив Порошенко свого часу, кого б не зачипів - можна про це розмірковувати - але був по ньому загальний консенсус - «Порошенко повинен піти». На це працювали найкращі, їх підтримували всі, ця кампанія йшла і добігла свого логічного кінця у 2019. І це була потужна машина, перемогти яку могло тільки диво - але український народ такого дива нам не показав.

По Зеленському такого консенсусу поки що немає - Зеленський влаштовує майже всіх. Хто хотів - з ним домовився, порішав свої питання. Ну а хто не порішав - це ваші, не його проблеми.

Саме тому не дивуйтесь що все так - ресурсів однієї людини тут недостатньо, щоб вести подібну потужну національну кампанію.

І поки що - «вагнерівці», «офшори» та інші знахідки всього лише привід поговорити вузьким колом однодумців.

І в цьому насправді слабка історія української журналістики - яку дуже умовно можна назвати журналістікою.

Це більше схоже на медійне обслуговування кланів і інтересів.

Тому саме в такі моменти, як з цим міжнародним розслідуванням це дуже добре видно: не замовляли - ніхто і не танцює.

Sergii Iesipov