"Недільне" - Олена Кудренко

"Недільне" - Олена Кудренко

Натрапила на рекламу, яка мені чи не вперше імпонує. Ну, знаєте всі ці ролики в Ютубі, які набридають - ти дивишся "розбір польотів" про Кримську бавовну, а воно лізе і перериває інтерв'ю, вибішує своєю недоречністю...

Але ж тут хлопець рекламує вид онлайн заробітку, конкретніше - 3-D візуалізацію, і рекламує з деяких пір дуже, скажімо так, влучно.

Мій будинок в Херсоні затопило, - каже. Ось кадри, де можна побачити стан речей. Ось меблі, які потрібно тільки викидати. Ось стеля, яка обвалилася... Держава надає постраждалим виплати по 6000 грн на людину, які пропонують направити на ремонт житла. В моєму будинку прописано 4 особи, тобто ми можемо отримати 24 000 грн. За ці гроші я можу купити хіба що вікно на кухню. Або двері.

Ми можемо ставати в чергу за виплатами, звісно. Штурмувати адміністрації, чекати, просити, сподіватися. А можемо включити голову і нарешті почати.... - І тут він про свій вид заробітку. Далі йде реклама його онлайн курсів чи щось такого.

Це не спрацює для кожного, хто в епіцентрі лиха. Бо у когось не залишилось геть нічого, не те що комп'ютера та можливості працювати. Мова взагалі не про заклик до людей - типу, працюйте навіть на згарищі, чи на руїнах. Але можливо про те, що мозок людей працює по-різному. У мене по вулиці живе "сусідка", яка ні в чому не постраждала, але все життя перша в чергах за чимось безкоштовним. Такий тип людей нічого не генерує, не створює, не пропонує план дій. Геть нічого. Там лише сподівання, що щось дадуть. А не дадуть, так "я буду кричати, щоб дали. Бо мені ця держава винна".

А хтось збирає себе до купи і генерує варіанти. І йому навіть легше, бо не залежить ментально від "рукі дающєго". Не дають - я створю сам. І ті, хто вміють створювати самі - вони ж і діляться з іншими.

Це приклади мислення героїв "Атлант розправив плечі", автора Айн Ренд. Це Френк Каупервуд з "Фінансиста" Теодора Драйзера. Це тип успішних підприємців, які якщо заздрять, то білою заздрістю, тобто намагаються стати кращими за об'єкт заздрощів, а не бажати йому проблем. Це впевнені у собі люди, які знають, що підуть далі, скільки б разів вони не впали.

Підіймуться та підуть далі.