"Нескінченні граблі" - Елена Кудренко

"Нескінченні граблі" - Елена Кудренко

Кожна нова партія - це:

- про особисті амбіції її лідера;

- якщо лідер слабкий - то це про особисті інтереси його спонсора;

- якщо нова партія створюється в умовах війни - то це розпорошення голосів (за умови якщо це не "многоходовочка" з лідерами більш сильних партій, щоб потім створити коаліцію, грати в унісон, тощо);

- а ще партії - це про отримання коштів з бюджета;

- а ще партії - це про лобіювання бізнесів тих, хто подасть заявки на таке лобіювання.

Чомусь згадується скандал з партією Ляшка, де був якись відеозапис - хтось з радикальної партії домовлявся про відкати за просування якогось закону. І "Слуги народу" не просто згадуються - вони й не ховаються майже. А ще партія Шарія (прости Господи, що згадую) - там спонсори вклали одну кількість мільйонів, а на виході сподівались отримати з бюджету більшу кількість мільйонів. Такий собі бізнес план прибутку, якщо не рахувати чиїсь політичні дивіденди.

Ще є приклад Вакарчука, який то входить, то виходить. І тому до шоуменів є такі собі негатив та недовіра. Так, суб'єктивно, бо відштовхуюсь від особистих вражень.

На початку 2021 року з бюджету було виділено на фінансування політичних партій (конкретно - парламентських) 697 млн гривень. 49,6% від цієї суми отримує "Слуга народу". Це до того, що вони отримують в конвертах.

Якщо вже конкретно про Притулу, чи має він право створювати партію - так, звичайно. Як і Вакарчук - чи має він право йти в політику хоч ще десять раз - так, має.

Але навіщо?

P.S. Партію "ЄС" винесу за дужки, бо там є ідеологія. В наш час мало в кого вона взагалі є).