Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.07.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 03.07.2022

1. До Держдуми росії внесли проект поправок до федеральних законів, що регулюють забезпечення збройних сил.

- Поправки припускають, що Уряд зможе давати компаніям обов'язкові для виконання держзамовлення для контртерористичних та інших операцій за межами росії.

- Також нові поправки дозволять владі змінювати прописані в контрактах умови прямо під час виконання, а також регулювати трудові відносини в компаніях – це означає, що кожного співробітника будь-якої компанії можуть змусити працювати ночами, вихідними та святами.

- Пояснювальна записка до поправок уточнює, що ресурсів на спецоперацію не вистачає, виникла короткострокова підвищена потреба ремонту озброєння і військової техніки, а також забезпечення матеріально-технічними засобами. Саме тому «зусилля зосереджуються в окремих галузях економіки».

2. У росії можуть почати масово закриватися автошколи.

- Охочих отримати права скоро буде просто "ні на чому вчити".

- В автошколах вже почалися проблеми з технічним обслуговуванням парків, оскільки ціни зросли не лише на самі авто, а й на запчастини та витратні матеріали.

- Якщо такі ціни на автомобілі будуть і далі, то протягом трьох років просто не буде на чому вчити.

- Машина раніше коштувала 600-700 тис., то тепер вона коштує 2 млн.

- Це може призвести не просто до подорожчання, а до закриття автошкіл.

3. Японія повідомила про механізм зниження ціни російської нафти вдвічі.

- Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що механізм обмеження цін на російську нафту, який обговорювався на саміті G7, має зменшити її вартість удвічі.

- «Ми встановимо максимальну ціну російської нафти, яка буде вдвічі нижчою від нинішнього рівня, і створимо механізм, який не дозволяє купувати нафту за вищими цінами», — сказав він.

4. Прем'єр Австралії Ентоні Албенізі під час візиту в Україну повідомив, що його країна планує ввести санкції ще проти 16 російських міністрів та заборонити імпорт російського золота.

5. Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив про затримання російського суховантажного судна з українським зерном турецькими митними органами.

- "У нас є повна співпраця, судно зараз стоїть перед входом до порту. Воно затримане митними органами Туреччини. Завтра відбудеться міжвідомча нарада, на якій буде вирішено подальшу долю цього судна", - сказав Боднар.

- Посол додав, що запит Генеральної прокуратури передано і Україна розраховує, що судно арештують, майно конфіскують і притягнуть до відповідальності всіх причетних.

- З цим судном особлива ситуація, оскільки воно вперше намагалося використати тимчасово окупований порт Бердянська і потім зайти до турецького порту. Це нелегально і спроба фактично пробити такий коридор, щоб користуватися нагодою і вивозити майно.