Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 31.03.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 31.03.2024

1. За індексом якості життя від Numbeo росія посідає 70 місце серед 83 країн.

- Офіційна межа бідності у росії 2022 року була встановлена лише на рівні 13 762 рублів. Тобто, якщо у росіянина було лише 5 євро на день, то для російської статистики вони не бідні.

- Російська державна статистика регулярно рапортує про зниження кількості бідних, але робиться це рахунок того, що вона змінює правила визначення бідності.

- Для порівняння, у США в 2023 році межа бідності була 14 891 долар на рік (наприклад, у Німеччині цифри схожі – 1148 євро на місяць).

2. У росії запропонували випускати «соціальну» горілку для боротьби з нелегальним алкоголем.

- Зараз мінімальна вартість пляшки цього міцного напою в магазинах росії становить 300 рублів, а на нелегальному ринку - 100 рублів.

- Тому є ініціатива зробити горілку для жебраків, якщо вона коштуватиме дешево, це допоможе вирішити проблему нелегального алкоголю.

- У 2023 році продажі міцних спиртних напоїв в росії збільшилися до 7,2 літра на душу населення і досягли максимуму за останні сім років.

- Після початку війни з Україною Росстат зафіксував зростання кількості росіян із діагнозом «алкогольна залежність».

- Усього було виявлено 54,2 тисяч таких пацієнтів. З них 12,9 тисячі — з алкогольним психозом.

- Кількість тих, хто має залежність і не звертається до лікарів, порахувати взагалі неможливо.

3. Росія краде і продає за кордон українське зерно.

- Лише за 2023 рік росія вивезла з окупованої частини Запорізької області майже 212 тисяч тонн зерна приблизною вартістю 46 мільйонів доларів.

- Українське збіжжя у Туреччину, Лівію та Ізраїль вивозить спеціально створена для цього росіянами держкомпанія - "Державний зерновий оператор", причетні до цього і європейські компанії.

- На початку 2023 року це підприємство підпало під санкції США, пізніше санкції наклала Україна та Велика Британія. Проте російська компанія успішно обходить ці обмеження, використовуючи для торгівлі на міжнародних ринках компанії-прокладки.

- Найбільшим покупцем зерна є турецька компанія Trans World Agro Tarim Ihracat Ithalat Limited Sirketi. Їй росіяни продали майже 134 тисячі тонн збіжжя вартістю 28,6 мільйонів доларів США.

- На другому місці серед покупців українського зерна перебуває компанія Daliland Alliance Ltd, зареєстрована на Маршалових островах.

- На третьому місці за обсягами купівлі збіжжя опинилася швейцарська компанія Vivalon AG. У вересні-жовтні 2023 року Vivalon AG купила п’ять партій зерна. Загальна вартість вантажів склала 4,9 мільйонів доларів.

4. Американські чиновники не планують запроваджувати санкції проти Венесуели.

- Адміністрація президента США розглядає можливість не застосовувати нові санкції щодо нафтової індустрії Венесуели.

- Офіційні особи США висловлюють занепокоєння тим, що повернення до санкцій, прийнятих за правління Дональда Трампа, може призвести до збільшення цін на бензин у країні та посилити потік біженців з Венесуели, а також вважають санкції, введені проти Венесуели у 2019 році під час дій колишнього президента Трампа з усунення Ніколаса Мадуро від влади непродуктивними.

- Їхні побоювання пов'язані з тим, що обмеження діяльності західних нафтових компаній може призвести до зменшення загальносвітових поставок енергоносіїв та сприяти збільшенню китайських інвестицій у Венесуелі.

- Штати вирішили зняти санкції проти Венесуели після досягнення угоди між представниками керівництва та опозиції під час переговорів наприкінці минулого року.

5. Уряд Фінляндії розгляне питання щодо продовження закриття контрольно-пропускних пунктів на кордоні з росією на початку квітня. Про це повідомляє Yle.

- Уточнюється, що обговорення розпочнеться з 2 квітня.

- Фінська влада не виключає, що «серйозні підстави» для продовження закриття пропускних пунктів буде знайдено.

6. Українські хакери завдали шкоди росії на $12 млрд за декілька хвилин.

- Хакерська група "UA25" за декілька хвилин отримала доступ до більше ніж 100 російських сайтів.

- Хакери змогли проникнути на сервери критично-важливої інфраструктури та отримати десятки терабайтів засекреченої інформації.

- Хакерська атака завдавала збитків росії більше ніж на 12 млрд доларів.

- На відновлення серверів та інформації піде велика кількість часу та ресурсів.

Більше на https://t.me/UA_ONews