Новина зі США. Середа, 11 жовтня 2023 - Igor Aizenberg

Новина зі США. Середа, 11 жовтня 2023 - Igor Aizenberg

Новий пакет американської військової допомоги Україні.

Президент Джо Байден схвалив у середу новий пакет американської військової допомоги Україні на $200 мільйонів. Допомогу буде надано в рамках президентських повноважень згідно процедури PDA передавати зброю, боєприпаси та військове обладнання дружній країні у надзвичайній ситуації безпосередньо з баз Пентагону. Тобто цей пакет допомоги буде доставлено в Україну у найкоротші терміни.

Президент та адміністрація також закликали Конгрес якомога швидше виділити нові асигнування на допомогу Україні для того, щоб забезпечити Україні можливість боротися з російською агресією. Наразі виділення зброї фінансується грошима, які утворилися кілька місяців тому через виправлення помилки в розрахунках вартості зброї та боєприпасів, яка передається Україні з баз Пентагону

У заяві Пентагону говориться: «Безпекова допомога Україні є розумною інвестицією в нашу власну національну безпеку. Вона допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні і стримувати потенційну агресію в інших місцях, одночасно зміцнюючи нашу оборонно-промислову базу і створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу».

Громадяни США, звертаюся до вас усіх із закликом негайно зв’язуватись із своїми членами Палати Представників, особливо, якщо ваш депутат – республіканець. Вимагайте негайного виділення бюджетних асигнувань на допомогу Україні.

Згідно прес-релізу Пентагону до пакету допомоги входять:

• Ракети AIM-9M для протиповітряної оборони;

• Обладнання для протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS);

• Додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS);

• 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди;

• Високоточні авіаційні боєприпаси;

• Засоби радіоелектронної боротьби;

• Важкі протитанкові ракети з оптичним відстеженням TOW;

• Протитанкові комплекси АТ-4;

• Стрілецька зброя та понад 16 мільйонів боєприпасів до неї;

• Боєприпаси для розмінування та знешкодження перешкод;

• Запасні частини, навчальні боєприпаси, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

Слава Україні! Слава ЗСУ!


Стив Скализ номинирован республиканской фракцией на должность спикера Палаты Представителей.

Республиканская фракция избрала тайным голосованием лидера своей фракции Стива Скализа кандидатом в спикеры.

Скализ получил 113 голосов, а его сопрерник - представитель ультраправых, предстедатель юридического комитета Джим Джордан - 99 голосов.

Демократы выдвинули в спикеры лидера своей фракции Хакима Джеффриса.

Теперь будут происходить собственно выборы спикера полным составом Палаты. Они проводятся открытым поименным голосованием. Поэтому республиканцам будет сложнее голосовать открыто так же, как они голосовали тайно, избирая своего кандидата. Станет ли Скализ спикером, зависит от ультраправых республиканцев. Хотя он крайне консервативный, правый политик. но он все-таки политик, а не марионетка Трампа, которой является Джордан.

Джордан, как и все ультраправые, - открытый противник оказания помощи Украине. Скализ на эту тему не высказывался.

Для избрания спикером нужно набрать 217 голосов - простое большинство от числа голосующих (если в голосовании участвуют все 433 члена Палаты). В Палате Представителей 221 республиканец и 212 демократов.