Новина зі США. Середа, 6 грудня 2023. Голосування у Сенаті - Igor Aizenberg

Новина зі США. Середа, 6 грудня 2023. Голосування у Сенаті - Igor Aizenberg

Сенат Конгресу США провів голосування по питанню почаку розгляду законопроєкту про термінове додаткове фінансування для запезпечення національної безпеки США. Законопроєктом, який було запропоновано Білим Домом, передбачалося виділення $61 мільярду на допомогу Україні, $14 мільярдів на допомогу Ізраїлю, $14 мільярдів на підсилення безпеки на південному кордоні США, а також грошей на допомогу Тайваню, острівним державам Тихоокенаського регіону та на модернізацію виробничих потужностей задіяних у будівництві підводного військового флоту.

Для прийняття рішення, тобто для початку розгляду законопроеєкту потрібно було 60 голосів.

"За" початок розгляду проголосували 50 демократів з 51, "проти" - усі 49 республіканців та незалежний сенатор Сандерс, який є членом демократичної фракції та мотивував своє голосування тим, що він незгодний з безумовною допомогою Ізраїлю, поскільки вважає, що Ізраїль порушує праивла ведення війни.

Республіканці вимагали включення до законопроєкту своєї ідеологічної "мантри" - змін до імміграційного законодавства з фактичною забороною надання притулку та статусу біженця у США тим, хто незаконно перетинає мексикансько-американський кордон.

Коли вам розповідають про двопартійну підтримку України, то згадуйте сьогоднішнє голосування усіх 49 республіканських сенаторів.

Лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер, виступаючи з трибуни Сенату, сказав, що Рональд Рейган перевертається у труні, коли бачить як його партія сьогодні допомагає путіну.

Вочевидь спроби знайти компромісний варіант законопроєкту буде продовжено, але чи можна його буде знайти та коли це може бути можливо, спрогнозувати не зможе ніхто.

На сьогодні новини такі. На жаль.