Обговорення контактної групи щодо Донбасу було конструктивним

Обговорення контактної групи щодо Донбасу було конструктивним

У так званій "Донецькій народній республіці" вважають, що черговий раунд переговорів у Мінську був непростим, він виявив низку процедурних розбіжностей. А от ОБСЄ назвала роботу групи конструктивною.

В ОБСЄ вважають конструктивними підсумки роботи підгруп щодо Донбасу.

Обговорення контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі пройшло у конструктивному руслі і в багатьох питаннях учасники досягли консенсусу, заявила журналістам спеціальний представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, повідомляє ipress.ua/.

"Усі чотири підгрупи працювали сьогодні над порядком денним. Вони обговорювали питання у конструктивному руслі і в багатьох темах досягли консенсусу", - повідомила Тальявіні.

При цьому всі проблеми, які обговорюються на зустрічах, не можна вирішити протягом одного засідання. "Політична підгрупа обговорює проведення виборів на Донбасі, у робочої групи з безпеки теж дуже серйозні питання на порядку денному - припинення вогню, відведення озброєння. Звичайно, ці питання не можна вирішити за один день, але робота йде", - повідомила вона.

Натомість предствник так званої "Донецької народної республіки" Денис Пушілін повідомив, що черговий раунд переговорів у Мінську був непростим, виокремили низку процедурних розбіжностей. "Був виявлений ряд процедурних розбіжностей, у зв'язку з чим обговорення роботи підгруп довелося відкласти", - заявив Пушілін журналістам у Мінську.

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні у Мінську відбулася зустріч тристоронньої контактної групи, до якої входять представники України, Росії та ОБСЄ. Сторони обговорювали реалізацію положень угод, досягнутих у столиці Білорусі в лютому.

Перед черговим раундом консультацій Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками України  в переговорному процесі. Він наголосив на неухильності курсу України на припинення вогню та відведення важких озброєнь. Порошенко зазначив, що найнеобхідніше та найважливіше – це якнайшвидше визволення громадян, утримуваних бойовиками.