"ОБРАЖУНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ОБРАЖУНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Чим довше триває президентський термін Зеленського, тим більш очевидними стають моральні якості цієї людини. У першу чергу – неймовірна вразливість Володимира Зеленського до критики. Парадокс – гарний успішний хлопець з нібито-розвинутим почуттям гумору, виявився неймовірно образливим. І це уже відбивається на державних справах.

 Давайте пригадаємо.

 За президента Порошенка критика з боку військових і особливо з боку бійців добробатів лунала регулярно. Таких прикладів ми бачили море. Та варто було змінитися владі – критику як язиком злизало. Причина банальна – командири заборонили підлеглим висловлювати своє невдоволення на соцмережах і погрозили покараннями. Мовляв: «Погралися у вольницю за Порошенка – і досить». А для тих хто не до кінця зрозумів, зразу ж знайшовся приклад – майор Роман Ковальов. Офіцеру, що вийшов з Криму та бився під Іловайськом нині шиють справу з покаранням до 7 років позбавленні волі. Причина – те що висловив особисто Зеленському невдоволення за ігнорування ним повісток до військкомату і написав потім на ФБ «Вова уходи! Нам уже с тобой все понятно». Очевидно, поведінка майора нечувано принизила Зеленського.

 


Одним з тих, хто привів до влади Володимир Зеленського був генпрокурор Руслан Рябошапка, відправлений у відставку у березні 2020 року. Головною причиною відставки, було те, що Рябошапка побоявся відповідальності і не схотів свавільничати. Він не розвалив справу проти керівництва банку «Приват» і не дав хід склепаним ДБР справам проти п’ятого президента Порошенка. Результат, невдовзі після відставки проти нього відкрила провадження Антикорупційна прокуратура. Рабошапка мусив виїхати за кордон. Мессидж очевидний, спробу виконувати закон а не бажалки президента, Зеленський сприймає як особисту зраду.

 Ще один приклад. Депутат і колишній радник Зеленського Гео Лерос до Верховної Ради потрапив у складі «Слуги народу». Але був виключений з фракції зразу ж як насмілився критикувати Зеленського. Щойно під час чергового сеансу критики, Лерос був скинутий з трибуни депутатом Тищенко. Результат конфлікту – про покарання Тищенка ніхто не чув, натомість проти Лероса порушила справу ДБР. Очевидно – аби іншим не кортіло Зеленського критикувати.

 Ще один автор проекту «президент Зеленський» - колишній голова партії «Слуга народу» і спікер Дмитро Разумков, не хоче брати на себе відповідність за незаконні санкції РНБО та неконституційний «антиолігархічний законопроект». Результат – вже навіть в «Голосі» репетують, що ОПУ скуповує їхніх депутатів, аби відправити Разумкова у відставку.

 Зважте, я перелічив людей, яких ну от точно не назвеш прихильниками Петра Порошенка. Бо можна пригадати ще депутата Федину що ходить не допити, та Тетяну Чорновол, якій у ДБР порвали зв’язку на нозі, після того як вона опублікувала деталі відпочинку Зеленського в Омані. Те що ненависть Зеленського до Петра Порошенка – це особисте, і що ґрунтується ця ненависть на неприємних для Зеленського висловлюваннях прибічників Порошенка, уже секрет Полішинеля. Зеленський дуже гарно уміє принижувати сам. Саме завдяки гострим номерам став відомим «Квартал-95». Ще й зараз анонімні телеграм-канали пов’язані з ОПУ намагаються скрізь де тільки можна принизити і скривдити Петра Порошенка і його соратників.

 Одна з причин всього цього – образливість самого Зеленського. Він не контролює свої емоції. Той кого мільйони українців бачили новим обличчям і надією, виявився звичайною ображункою. А а така людина стає неймовірно керованою для її оточення. Оточення президента вдало використовує його фобії. У першу чергу – Андрій Єрмак.

 Граючи на болісному самолюбстві Зеленського, Єрмак клепає йому нових і нових ворогів. Та коли їхня кількість перетне критичну межу, сам на сам зі своїми противниками опиниться не офіс-менеджер президент Єрмак. Проблеми матиме Зеленський. Особисто.