"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Ніщо не зупинить пандочок, час котрих прийшов.

Сьогодні почнемо без прелюдій.

*************************

Рішення про сертифікацію СП-2 Федеральним мережевим агентством Німеччини буде прийнято до 8 січня 2022 року. Таким чином "Газпром" не зможе запустити першу нитку газогону на початку жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Федерального мережевого агентства Німеччини (BNA). Виявилося, що регулятор тільки почав розглядати заявку компанії Nord Stream 2 AG на сертифікацію як незалежного транспортного оператора, а процедура розгляду документів займе до чотирьох місяців. Після цього проект постанови передадуть в Європейську комісію для коментарів.

З іншого боку, газ у Європі вже до 800 доларів за тисячу кубів — це інструмент путінського шантажу. Цікаво, єврочиновники розуміють, що така ситуація є прямим наслідком глибокої занепокоєності європейців війною на Сході України.

До речі, памʼятаєте як Коломойській у 2014 році купляв сепарів по 10 000? Кажуть, що таким чином він збирав партію «Слуга Народу»

***********************

Окружний суд чеського міста Плзень засудив до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму 27-річного Лукаша Новачека за участь в бойових діях у 2015 році на сході України разом з проросійськими сепаратистами. Вітаємо рішення чеських суддів. Нех@й шастать.

******************

Пуйла ізолювали. Про це він зізнався президенту Таджикистану. Офіційна версія: через те, що в оточенні роспреза спалах короновірусу. А чому їх «Супутником» не попрививали? Чи чому він не діє?

Звісно, ми, як добрі сусіди, щиро бажаємо перемоги короновірусу над пуйлом, або внутрішньокремлівських розборок, щоби зайняті своїми тарганами, вони про нас менше згадували.

Взагалі, запоребрик — то такий край, де:

- голова Ропотребнадзору отруївся ковбасою;

- голова Мінздраву став жертвою лікарняної помилки;

- сину голови Рособрнадзору дали фальшивий диплом;

- патріарх очолює секту;

- з головою МНС стався нещасний випадок.

І от коли я почув про самоізоляцію пуйла, то одразу почав надіятися, що і з ним нам так само пощастить.

*********************

Україна отримала від Бельгії науково-дослідне судно “Бельгіка” для проведення екологічного моніторингу Чорного та Азовського морів.

Передбачається, що завдяки цьому Україна відновить низку досліджень та посилить екологічний моніторинг Чорного та Азовського морів, а також успішно впроваджуватиме Директиви ЄС щодо морського довкілля. Крім того, заплановані спільні українсько-бельгійські наукові дослідження як в Чорному, так і Північному морях.

Добре коли наука розвивається.

********************

Україна і Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР), що входить до групи Світового банку, уклали дві угоди на загальну суму 411 мільйонів доларів.

Як зазначають у пресслужбі Кабінету міністрів України, угоди стосуються розвитку вищої освіти в державі та підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E.

************************

На сьогодні все. Дасть Бог день — дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.