"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Пандочки поспішають до вас на допомогу, щоби покращити настрій та всіляко розрадити нас серед зеленувато-брудних сутінок.
****************************
ПЦУ запустила мобільний додаток «Моя Церква». Там є церковний календар, основні церковні новини, молитви. Але є одна архіпрекрасна функція. Там є мапа храмів ПЦУ. Тобто ви даєте дозвіл додатку визначати вашу геолокацію і можете спокійно знайти шлях до найближчого храму. Двома натисками на екран ви знаходите адресу найближчого храму, телефон та навігацію до нього.
Ні, віртуальну свічку та сорокоуст через застосунок замовити не можна. Сорокоуст можна замовити мені в лічку.
************************
Кабінет Міністрів схвалив стратегію інформаційної безпеки України, вона направлена на протидію Росії в інформаційному просторі і розрахована на період до 2025 року.
Не знаю що вони там наприймали, саму стратегію не бачив, але най буде. Не завадить.
*******************************
В Україні планують зробити можливим розмитнення автомобіля через сервіс цифрових державних послуг “Дія.
За відповідне рішення уряд проголосував під час засідання 15 вересня.
Подивимося як воно працюватиме. Теж най буде.
*****************************
Єврокомісія прийняла рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро. Поки «Слуги» вирішують як його краще «розпиляти», Президент Порошенко подякував за це. До речі, «Євросолідарність» ініціює виділення цих коштів:
- на 13-ту пенсію;
- на виправлення ситуації з грошовим забезпеченням військовослужбовців;
- на забезпечення ефективних заходів для мінімізації хвилі пандемії Сovid-19;
- на забезпечення ефективного доступу до системи державних субсидій для найменш захищених верств населення;
- на захист програми децентралізації, захист громад України.
*****************************
На полігоні Муліно в Нижегородській області Росії відбулася церемонія закриття військових навчань “Захід-2021”. Були присутні всі, хто зміг залишити толчок та міг стояти на ногах.
Нагадаю, що під час цих навчань множество юнітов пушечного мʼяса Росії були переможені дизентерією.
*******************************
В цей же час українські “крилаті піхотинці” провели навчання неподалік з адміністративним кордоном тимчасово окупованого Росією Криму.
Як повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ бійці відпрацьовували питання знешкодження диверсійно-розвідувальних груп умовного противника в урбанізованій місцевості. Прекрасно відпрацювали. А якщо врахувати, що кожен другий диверсант з РФ заражений дизентерією, то можна спокійно почуватися пересічним українцям.
****************************
Україна може отримати від Сполучених Штатів Америки нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, які наразі використовує американська армія. Йдеться, зокрема, про передачу або продаж батареї “Залізний купол”. Відповідну поправку до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік вніс конгресмен Скотт Франклін. Пропозиція має двопартійну підтримку в Конгресі США.
Ну не все ж Порошенку системи ПРО купляти власним коштом.
**********************************
Гудбай «Газпром» Польща має намір стати повністю незалежною від поставок російського газу. Країна відмовляється від нього з 2023 року. Чекаємо, коли в Україні питання закуповувати чи не закуповувати російський газ буде вирішене назавжди.
******************
На сьогодні все. Дасть Бог день — дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.