"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Пандочки прийшли.

В нас сьогодні субота, новин небагато, але може це й добре. Бо тихе і спокійне життя ще нікому не завадило, особливо нам, народу з дурними сусідами.

**************************

В рамках командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2021” Міністерство оборони України посилює протиповітряну оборону на північному напрямку країни.

Наразі радіотехнічні і зенітні війська висунулися на визначені позиції. Про це повідомляє пресцентр повітряного командування “Центр”.

“Підрозділи радіотехнічних та зенітних ракетних військ повітряного командування “Центр” здійснили висування на визначені позиції, що дає змогу суттєво посилити систему радіолокаційної розвідки та зенітного ракетного прикриття”

**************************

Грузинська шахістка Нона Гапріндашвілі подала в суд на американську компанію Netflix через популярний мінісеріал “Королівський гамбіт”.

Там у позові декілька моментів, але один з них я хочу всіляко підтримати. Нона образилася на те, що її у серіалі обізвали росіянкою. Уявляєте? Картвелі обізвали таким поганим словом! Та за це необхідно не 5 млн доларів вимагати, як Гапріндашвілі, а мінімум 20! Отже, всіляко підтримуємо цей позов.

***********************

Навесні 2022 року Україна візьме участь у космічній місії на Місяць. На супутник Землі буде доставлений не лише прапор України, але й наукове обладнання для дослідження ґрунту, випробування технології відбору зразків, збирання інформації про теплові властивості та магнітне поле тощо

*************************************

Під час засідання 76-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй до порядку денного включили питання “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”.

Таким чином питання окупації Російською Федерацією АР Крим, а також окремих районів Донецької та Луганської областей, яке було в порядку денному попередніх сесій Генасамблеї, залишатиметься в центрі її уваги.

*******************************

Україна вперше в історії учнівського спорту здобула право на проведення двох міжнародних спортивних заходів у 2023 році - чемпіонату світу з футболу серед школярів улітку та Всесвітньої зимової Гімназіади.

***************************

Німецькі вчені провели експеримент, в рамках якого навчили корів користуватися спеціальним туалетом для сечовипускання.

Ось тут я не буду писати ніякого коментаря, а пропоную вам проявити ваші творчі здібності, та написати: якщо корови навчилися користуватися туалетом, то може….. а ось тут пишіть якісь ваші побажання та ідеї. Наприклад: «якщо корови навчилися користуватися туалетом, то можливо випускники трускавецького ПТУ навчаться думати». Ну або щось інше.

*******************************

На сьогодні все. Дасть Бог день — дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.