"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, сповненим пандочок, парафіяни! Їх є в мене.

Починаємо без прелюдій.

***********************

Петро Порошенко виграв у Верховному Суді касацію проти Портнова Верховний Суд задовольнив касаційні скарги Президента Петра Порошенка, партії «Європейська Солідарність» та телеканалу «Прямий» у справі за позовом Портнова.

«Явашприговор» має готуватися.

Справа у тому, що у Порошенка адвокати світового рівня, не чета кріворожським недоучкам юрфака та портновим. Адвокати Порошенка справу у CNN виграли, так що британські журналісти довго вибачалися, та гроші на українську армію давали.

З усієї великої купи справ проти Гетьмана, всі закінчуються повним провалом. Так що «явашприговору» не допоможуть ні справа «свинарчуків», ні «справа моряків», ні будь-які інші. А зелень сяде вся. Вʼяне вона вже зараз.

******************

Гарачий Батоно Саакашвілі поповнив ряди тих, хто спочатку завзято боровся проти баригі Порошенко, а тепер сидить у вʼязниці. Семен Лушпайка вже там. Хто наступний? Коломойський? Зеленський? Боканов? Верещук? Пишіть ваш варіант у коментах.

А ще бути кокаїновим наркоманом досить небезпечно. Доведено Міхо. Він впевнений, що поїхав туди чегеваріть, звалювати ненависну владу грузинських бариг. Хто з наших зараз в Грузії, залиште там хоч одні труси та пару носків. Може знадобиться для міхомайданчика у Тбілісі.

Хоча злі язики кажуть, що все не так. Його коханка на пару їз жінкою вирішили бити нещасного до тих пір, поки він не обере одну з них. Він вагався, та вирішив відпочити у вʼязниці, зібратися з думками там.

************************

На Дунаї завершилися вже четверті двосторонні військові навчання “Ріверайн”. Жоден умовний противник з-за поребріка не вижив. Наші перемогли. Амінь.

**************************

Американська компанія SAFE Boats International отримала замовлення від міністерства оборони США на шість патрульних катерів класу Mark VI для Військово-морських сил ЗС України.

Контракт передбачає проєктування, будівництво та оснащення шести патрульних катерів Mark VI. Повідомляється, що угода вартістю 84,25 мільйона доларів має опціон на ще два корпуси, а завершення виготовлення очікується на березень 2025 року.

Зазначається, що фінансування здійснюється за наданими коштами Україні в якості допомоги на 2020 фінансовий рік в сумі 43 706 883 долари США (52%) та 2021 фінансовий рік у розмірі 40 547 601 долар США (48%).

Mark VI – це сучасні, швидкі та маневрові катери, призначені для патрулювання прибережних морських територій.

Раніше повідомлялося, що до кінця поточного року Україна отримає від США три катери типу “Айленд”, які доєднаються до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів “Старобільськ” і “Слов’янськ”.

*******************************

Поблизу української антарктичної станції “Академік Вернадський“, на Аргентинських островах, почався сезон розмноження тюленів Ведделла. Наразі народилося троє тюленят: дві самиці та самець. Хай тюленята ростуть щасливими і ніколи не чують про Зеленського!

**************************

На сьогодні все. Дасть Бог день — дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.