Першим містом України, де запустили електронний бюджет, став Київ

Першим містом України, де запустили електронний бюджет, став Київ

Електронний бюджет – це той інструмент, який міська влада дає в руки кожному киянину, аби здійснювати контроль над своєю діяльністю – переконаний перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Сьогодні "Відкритий бюджет" у рамках запровадження системи "Smart City" презентував мер Києва Віталій Кличко. Таким чином, Київ став перший містом в Україні, де мешканці отримали можливість бачити всі надходження та витрати бюджету в режимі онлайн.

"Унікальність даного проекту полягає у тому, що кожен киянин зможе з легкістю перевірити, скільки бюджетних коштів виділено на школу, де вчиться його дитина, як вони витрачаються, та добиватися від дирекції гідних умов для наших дітей. Це стосується й інших розпорядників коштів. Прозорий бюджет дозволить нам зупинити корупцію на всіх рівнях, ефективно витрачати кошти, підвищуючи якість послуг для киян", – наголосив Ігор Ніконов.

Перший заступник голови КМДА також зауважив, що подібні програми в Україні більше ніхто не використовує, а зі світових мегаполісів ці програми практикують Лондон, Барселона, Нью-Йорк, Відень.

"Таким чином, можна сміливо сказати, що Київ – першопрохідник серед українських міст у відкритості фінансової інформації, місто, де запроваджуються найсучасніші технології", – зазначив Ігор Ніконов.

Джерело: http://gazeta.ua/