"Погрози офіційної кремлівської пропаганди щодо Дня незалежності" - Олексій Голобуцький

"Погрози офіційної кремлівської пропаганди щодо Дня незалежності" - Олексій Голобуцький

СБУ варто бути пильною, в мене загрозливі прогнози

==

Скабєєва на "Россия 1" сьогодні до такої міри обурювалась співом українських військових "Путін х*йло!", що аж відкрито пригрозила наслідками "українському талібану". Тобто, те, що з 2014-го пісеньку співають по цілій планеті, ніяк не зачіпало Кремль. Але конкретно виконання українськими військовими вибісило Путіна вкрай. Аж пропагандистка на центральному телеканалі заявила про "наслідки".

--

"Украинский талибан - так можно называть теперь соседнее государство - пробил новое дно: кричалку эту показывать я не стану, чтобы не рекламировать идиотов. Хочется сказать важное: российско-украинским отношениям после этой песни на параде украинских военных - хана! Если всех, кто оскорбил президента России - ну, и русских людей - прямо сейчас не найдут и не накажут публично. Будут ли включать эту кричалку в официальную часть парада - неизвестно, но последствия будут. И сомневаться не стоит".

--

З одного боку, це якийсь новий виверт "ефекту Стрейзанд": ну ж все одно пісеньку співатимуть і надали по цілій планеті. І чим голосніше обурюватиметься Росія, тим популярнішою буде пісенька. Та й відео з виконанням пісеньки українськими військовими також можуть побачити всі охочі - заборонити це ніхто не в змозі. То й сенс аж такі ультиматуми виставляти на тему "знайти і покарати всіх"?

Але з іншого боку, якщо публічно заявлено, що "наслідки будуть" - варто очікувати дійсно серйозних провокацій Кремля під час святкування Дня незалежності і конкретно під час параду. Можливо навіть збройних провокацій. СБУ після такої заяви Скабєєвої геть не зайвим буде додатково мобілізуватись.