"Покажи мені свої пам'ятники - і я скажу, чия влада" - Богдан Буткевич

"Покажи мені свої пам'ятники - і я скажу, чия влада" - Богдан Буткевич

Оці потворні маніпуляції з цією жахливою бабою з палкою в Києві типу заміну серпа на тризуб - це просто продовження існування архетипу УРСР.

Скільки не вдягай вишиванку з гербом на символ чужої імперії - вона все одно лишиться сестрою таких само баб в масквє, мінське та волгоградє.

Насправді, лишити її до кращих часів, а потім просто знести - оце єдиний варіант, який дійсно символізував би зміну парадигми.

А так, це просто продовження того самого, чим ми вже 30 років займаємося - підфарбовуванням совку. І що далеко не в останню чергу і привело нас до війни.

Власне, це і є уявлення про патріотизм від і нинішнього президента, і всіх попередніх, і всіх тих, хто підтримує ці пляски навколо совкового одоробла.

Від того, що ти "родіну-мать" назвеш "мати-Україною", зміниться тільки те, що "родіна-мать" і буде замість "України". І ніяк інакше.

Але найгірше в усій цій історії, що за нею цілком можливо стоїть навіть не убога, але типу спроба показати "декомунізацію" нинішньої влади.

Гуляють вперті чутки, що весь цей проект фінансується одним підсанкційним банком з країни ЄС. І що фінансується він саме для того, щоби потім його прибрали зі списку санкцій. Мовляв - от бачите, який він крутий проект фінансував. А те, що цей банк продовжує працювати на території рашки - те пофіг.

Так, це угорський банк. Під назвою OTP. Через віддачу під санкції якого Угорщина зараз намагається, в тому числі, заблокувати будь-які виплати від ЄС для України.

В принципі, стандартна історія для пост-УРСР.

Прикрити брудну оборудку псевдо-патріотизмом.