"ПРО ІДЕОЛОГІЮ ЄВРОСОЛІДАРНОСТІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРО ІДЕОЛОГІЮ ЄВРОСОЛІДАРНОСТІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Позаяк останнім часом білі пальто завели тему, мовляв «у Порошенка немає ніяких ідей і програм», хочу власними словами описати програму ЄвроСолідарності, так як її бачу я. Звісно, найбільш просто було б кинути посилання на розділ «Програма партії» на сайті «Європейської Солідарності». Але тут проблема. Наш пересічний громадянин не вірить в офіційні програми. Написати можна все що завгодно – а що буде реалізовано?

У випадку з партією Петра Порошенко все просто. Враження можна складати не з написаної програми, а з реальних справ. Зразу оговорюся, я не буду послуговуватися термінами на кшталт «демократичний», «консервативний», «лівий», «правий», тощо. По-перше – ці терміни самі собою мають до біса трактувань. По-друге, українські реалії вносять корективи у будь-які проекти. Отже.

Що таке «Європейська Солідарність»? Це партія, що відстоює інтереси підприємців-риночників і патріотів-державників. Партія, чиє кредо – не обіцяти зменшувати тарифи, а створювати робочі місця.

Конкретні приклади? Будь ласка. У період президентства Порошенка було відкрито вільний доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно, скасовані обов’язкові печатки для юросіб і ФОП, у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business Україна піднялася на 71 місце зі 112-го. Результатами президентства Порошенка стали децентралізація, банківська система що здобула рекордну прибутковість у 21,7 мільярди грн., прихід до України інвесторів, найвідоміші – Ryanair та IKEA. Було відкрито більше 200 нових підприємств. Була запущена програма «Капітальний ремонт доріг у 2018-2022 рр.», яка нині подорожчала утричі і тепер відома як «Велике будівництво». Стали прибутковими Нафтогаз, Укрзалізниця, Центренерго, Океанський флот. А ще в рейтингу сприйняття корупції Transparency, Україна поліпшила свій показник на 7 пунктів – ми досі на тому самому рівні.

 Чи поліпшило все це життя бізнесу? За моїми власними враженнями – неймовірно. А бізнес це з/п, податки, пенсії, бюджетні виплати, тощо. Це стосується всіх.

А чому ЄвроСолідарність партія патріотів-державників? Знову таки дивимося приклади президентства Порошенка. ЗСУ стали одною з найсильніших армій Європи, а офіційним вітанням ЗСУ стало «Слава Україні – Героям слава». За Порошенка як ні за кого позбулися радянської символіки – аж до чорних беретів Морської піхоти, чого не зробила навіть Польща. За Порошенка відбувся справжній ренесанс кіновиробництва. Квоти на українську мову відкрили ефіри радіостанцій і телебачення для багатьох молодих виконавців. Була створена помісна Православна церква України. Україна перестала купувати газ у Росії. І ще – Україна здобула безвіз і стала країною-аспірантом НАТО.

Нині – президента України не кличуть на саміти НАТО. Маємо з чим порівняти.

От це – реальні справи, а не написане на папері. Скажете, якщо Порошенка був такий молодець, чого за нього не проголосували виборці? Тому, що проти Порошенка працювали водночас ЗМІ Росії і більшості українських олігархів. Тому що чимало українців досі живуть класовою ненавистю до мільйонера та ідеалістичними уявленнями про владу, мовляв «якщо не ідеальний – не потрібний». Москва і телеканали олігархів скористалися цим, і змогли грандіозно обдурити більшість українців.

Це не погано і не гарно. Це так є. Українці обирають популістів і за цей вибір треба буде платити. Особисто я вважаю, що заробляти і мати прибуток набагато надійніше, ніж постійно позичати і віддавати борги. Тому правильний шлях для мене, це той який пропонує ЄвроСолідарність. Я підтримую саме їх.

А чому тоді ЄвроСолідарність сама вдається до популізму, як наприклад коли вимагала збільшення зарплатень? А тому що збільшувати з/п можна не тільки роздуваючи фонд з/п, а ще й роблячи країну більш ефективною. Саме цього в підсумку хоче ЄС. Заможної, сильної України, яку поважають у світі.

Одного дня цього захоче більшість українців. Побрехенькам перестануть вірити. І ми – переможемо. Я у це вірю.