"ПРОІГНОРОВАНИЙ УСИК" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРОІГНОРОВАНИЙ УСИК" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Бій Усик-Джошуа в Україні не показав ЖОДЕН телеканал. Єдине де можна було подивитися двобій, був платний медіа-сервіс MEGOGO. З цього приводу ще вчора почалися потоки ниття на соцмережах, мовляв, що ЗЕкоманді було важко організувати тренсляцію бою Усик-Джошуа на "плюсах" чи на "ЮА.Перший"? Тим більше що росіяни його показували по телеку взагалі безкоштовно.

Відповім - так зеленим було впадлу. І всім іншим телеканалам було впадлу. І не було тут ніякою політики - чиста економіка. Опозиційним каналам нині не до Усика - їм після закону про ЗЕолігархізацію зараз аби не закритися взагалі. А всі інші канали прикинули дебет-кредит, і вирішили що транслювати бій Усика їм не вигідно. З дуже простої причини.

Бо після всього що наговорив Усик про Крим і після всієї його показової російської православнутості, стало очевидно, патріотична спільнота цей бій просто проігнорує. А всій іншій - взагалі до лампочки. Хто сильно захоче, заплатить MEGOGO - не облізе. Бій Усика проігнорували навіть проросійські телеканали, зі зрозумілої причини. Який-неякий, а виступав Усив під синьо-жовтим прапором.

Усик своїми діями сам загнав себе в ситуацію, влучно описану Анджиєм Сапковським - він став тим хто сидить на паркані. Ви пам'ятаєте показову православнутість Усика в ті часи, коли він носив чуба і на рингу гопака танцював? От і я не пам'ятаю. Що ж сталося нині? Нині сталася кримська нерухомість, яку Усик за всяку силу намагається збрегети. Саме звідти вся оця православнутість і всі ці "Крим - це Крим".

Результат - прогнозований. Для патріотичної спільноти Усик - майже ватник і сепар. А для проросійської спільноти він просто нецікавий - бо виступає під українським прапором. Класика жанру, тих хто сидить на паркані зневажають з обох сторін. Це й сталося.

Ну й держава. Гіпотетично - могла купити права на бій. А практично, очевидно, в команді ЗЕ прикинули співвідношення здобутків та іміджевих втрат, і вирішили не ризикувати. Навіщо їм скандал з патріотичною частиною суспільства через Усика? Їм ще черговий серіал російському напівдержавному телеканалу СТС продавати.

Отак воно й буває. Виявився Усик не потірбний нікому - ані патріотам, ані ватникам. Може хоч нерухомості своїй він потрібний? Кримській.

І так. Усик у двобої переміг. Тепер він чемпіон у суперважкій вазі. Росія вчора сильно раділа.