"ПРО ВАГНЕРІВЦІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРО ВАГНЕРІВЦІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

По передачі CNN про справу "вагнерівців". Давайте по-порядку.

По-перше, у CNN не стверджують що операція була. Там наводять слова українських військових розвідників, про те що операція готувалася, і що ЦРУ допомагали в організації. Це не сенсація, бо Зеленський теж говорив що операція готувалася, мовляв Україну намагалися втягнути іноземні спецслужби. Так, до того рік він стверджував, що взагалі операції не було.

По-друге, CNN НЕ підтверджує ніби операцію готували спільно з американцями. Так, українські розвідники наполягають на цьому. Водночас джерело CNN у розвідці США заперечує участь американців. Але джерело повідомило, що вони знали про операцію українців.

Причини провалу операції не називають. Про провину Офісу президента України в провалі операції - ані слова. Іншими словами передача штибу "ані вашим - ані нашим". Все?

А от далі починається найбільш цікаве - і цього в передачі як раз нема. Скажіть, чому взагалі американці зацікавилися російськими найманцями всіх їхніх штибів і калібрів (ніякого ПВК Вагнера насправді нема і ніколи не було - російські найманці є злочинцями навіть за російськими законами)? А тому, що російські найманці (і не тільки російські) в Сирії вели бої проти американських військовослужбовців. А США таких дивовижних людей ловить і саджає по всьому світові. Саме цим пояснювали взагалі участь США в операції "вагнерівців".

Тобто тепер мусять виникнути питання у американського громадського суспільства. Як це так? Українці значить намагалися затримати вахлаків, які стріляли в американських солдат. А чим ЦРУ займається? Додайте до цього, що CNN дивляться не тільки у США, а й по всьому світові. І весь світ теж захоче побачити продовження.

ЗЕботва і офіційна Москва уже почали робити заяви штибу: "А ми чого казали? Отак і було! Давайте продовження!" Я б на їх місці не радів би. Аби плакати не довелося. Особливо - Офісу президента України. Бо, ой не дарма ОПУ опиралася створенню парламентської ТСК по "вагнерівцям".