Прокуратура відкрила кримінальну справу проти журналістів «Схем» за заявою судді, в якої вони виявили громадянство Росії

Прокуратура відкрила кримінальну справу проти журналістів «Схем» за заявою судді, в якої вони виявили громадянство Росії

Це суцільне орейро та треш! Суддя з російським громадянством не відсторонена, а домоглася порушення справи проти журналіста, який виявив в неї громадянство РФ!

Прокуратура Слов’янська відкрила кримінальну справу проти журналістів «Схем» за заявою судді, в якої вони виявили громадянство Росії.

Суддя Арестова повідомила Вищу раду правосуддя та Офіс генпрокурора, що журналіст Георгій Шабаєв з метою «дискредитації» її як судді «під час війни з РФ активно співпрацює з країною-агресором», «передає зібрану інформацію до спеціальних служб РФ» та «здійснює незаконне стеження»

Про відкриття справи журналіст розповів на своїй сторінці у фейсбуці:

«Просто вдумайтесь — українська суддя з російським паспортом, яка за останні 5 років сумарно провела в Криму 255 днів, звинувачує мене, громадянина України, який востаннє в Криму був років 11 тому, в тому, що я, а не вона, працюю на фсб рф. Друзі, вам це не нагадує російську пропаганду, коли росіяни абсурдно звинувачують у тому, що вони самі роблять, українців?»