"ПРОСТА ВІДПОВІДЬ" - Ростислав Павленко

"ПРОСТА ВІДПОВІДЬ" - Ростислав Павленко

Під одним з дописів читачі запитали: а вам не здається, що хронічне поглиблення владою створених нею ж проблем - це свідома дія?

Такий собі «самозакопуваний кунг» з однієї з передач ненависті, що допомогли нинішній команді стати владою?

Мовляв, посваритись з союзниками, втратити допомогу, деморалізувати армію, спровокувати внутрішній конфлікт (якого вони начебто хочуть уникнути), звинуватити в усьому «Байдена і Порошенка», і підписати «русскій мір»?

Попри всі запевнення у зворотньому.

Принагідно згадуються Оман, «шашлики» та всілякі крадівництва. Які екстраполюються на брак забезпечення армії, повільну реакцію на виклики, запізнілу фортифікацію, тощо і тощо.

Однак нинішня влада не може не розуміти, що сценарій «сепаратного миру» дуже мало реальний. Адже «жартуючи, кине»- сказано майже 200 років тому. На підставі історії відносин.

Зрештою, вторгнення 24 лютого з атакою на столицю, а не лише «Донбас і південний коридор» теж багатьох у владі, схоже, захопило зненацька.

Судячи з публічних заяв і непублічних коментарів, влада це наче й розуміє.

Тоді в чому причина абсолютно нераціональної, часами неадекватної поведінки? Ставлення хворобливих амбіцій, бажання скорозбагачення і персональних порахунків вище інтересів країни і потреб Перемоги?

Відповідь видається простою - і страшнішою за «зраду».

А вони просто не вміють інакше.

Як уміють, так і чинять. За здібностями.

А ми всі - на борту…