"Рашистів на дно - 07.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 07.08.2022" - Ростислав Павленко

Обстріл рашистами інфраструктури Запорізької АЕС, стягування туди військ та зброї і мінування її об’єктів – переведення війни на новий рівень.

Рашисти увімкнули ядерний шантаж, погрожуючи екологічними наслідками «гірше Чорнобиля і Фукусіми».

Високий представник ЄС Жозеп Боррель вимагає доступу МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, назвавши ситуацію після обстрілів рф критичною. МАГАТЕ після обстрілу ЗАЕС просить допуску на станцію, щоб запобігти «ядерній катастрофі».

В «Енергоатомі» повідомили, що рашисти хочуть «відрізати» Запорізьку АЕС від енергосистеми України

Але рашисти не можуть не розуміти, що радіаційне забруднення «гірше Чорнобиля та Фукусіми» не обмежиться тимчасово загарбаними територіями на півдні України і в Криму – а сплюндрує російську ж житницю на Кубані, Краснодарщині та Ставропільщині. Радіація-ж бо кордонів не дотримується.

Тому замість піддаватися на шантаж, світ має посилити тиск на росію – щоб прискорити її падіння на дно і примусити займатись своїми проблемами, а не створювати проблеми іншим.

1. До кінця 2022 року зростання безробіття на росії спостерігатиметься у 63% суб'єктах; у 16 регіонах воно зросте вдвічі, у 53 регіонах — у півтора рази.

І це при тому, що «підлаштування» ринку праці буде відбуватись насамперед не за рахунок звільнення співробітників, а за рахунок скорочення оплати праці, компенсаційного пакету та переведення на неповну зайнятість.

Найбільше зросте безробіття в регіонах, де головний внесок в економіку роблять автопром, поліграфія, друк, ювелірні вироби, лісова промисловість та вироби з дерева.

2. Занепад триває у різних галузях рашистської економіки, і зона ураження розширюється.

- Виробництво ліфтів у рф скоротилося більше ніж на 40% у першій половині 2022 року.

- Учасники меблевого ринку росії відзначають величезну залежність російського ринку від імпортної фурнітури. У росії взагалі немає власного виробництва меблевих петель, підйомних механізмів тощо. Російські фабрики у цьому сегменті на 90% залежать від закордонних поставок.

- Виробники соків у росії очікують скорочення їх випуску на 10% — все через нестачу інгредієнтів та сировини. На думку представників галузі, на відновлення обсягів потрібно 2-3 роки.

- Новобудови в росії за рік подорожчали майже на 35%.

- Продажі нових автомобілів у липні впали на 75% порівняно з тим же місяцем минулого року.

3. Частка РФ у світових медичних дослідженнях впала нижче 1%. Ще нижче оцінюється внесок рф у світовий фармринок, де частка продукції є меншою, ніж, наприклад, Бразилії та Мексики. Минулого року рф продала за кордон фармацевтичних товарів лише на $924 млн, у той час як Німеччина - $99,2 млрд., Швейцарія — $90,1 млрд., Ірландія — $66,2 млрд.

4. Франко-італійська компанія Thales Alenia Space, яка займається розробкою супутникових систем, призупинила роботу над проектом у росії.  

Як повідомлялось раніше, російське орбітальне угрупування не здатне ефективно підтримувати рашистську агресію через брак справних супутників і проблеми з обробкою даних від тих, які ще є. Відхід європейських компаній знищує можливості виправлення цих проблем.

5. Європа закривається для росіян. Більшість країн ЄС запровадили обмеження: від практично повної заборони видачі віз (крім хіба що членів родин громадян членів ЄС чи виняткових «гуманітарних» причин, як-от поховання рідних – наприклад, Литва, Латвія, Естонія, Болгарія, Нідерланди та інші) до збільшення до 45 днів терміну розгляду документів (Норвегія).  

Ці обмеження, які постійно посилюються, є кроком до ізоляції росії. І флеш-моб спалення закордонних паспортів росіянами, який шириться у російському сегменті соцмереж, показує істеричність реакції на це рашистів. Підтримка злочинів кремля має свою ціну.

І далі буде.