"Рашистів на дно - 16.07.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 16.07.2022" - Ростислав Павленко

Обстрілюючи ракетами українські міста, рашисти паралельно запускають – від заяв посадовців до анонімних каналів у соцмережах і «джерел» у ЗМІІ – думку про «готовність до переговорів». На ці переговори виставляються вимоги щодо «нейтралітету» України і «визнання» «фактичного стану речей». Такі вимоги уже далекі від неадекватних фантазій часів початку повномасштабного вторгнення – але все одно передбачають територіальні втрати, з якими, як свідчать опитування громадської думки, українці миритись не готові.

Зрештою, Мінські домовленості передбачали повернення територій на Донбасі з-під окупації – і порушення їх рашистами тягло за собою подовження санкцій (які великою мірою зруйнували здатність рашистів до відтворення високотехнологічної зброї і боєприпасів, а також розширення видобутку енергоносіїв).

Тепер же пропонується відмовитись від територій – і чекати нового вторгнення.

Однак Українська армія, яка у 2014 році лише почала відроджуватись, нині б’є ворога; і від постачання зброї і боєприпасів залежить, коли рашисти нарешті змушені будуть залишити окуповану територію України.

А прискорити це рішення може відправлення рашистської економіки на дно – на що спрямовані нові санкції. Це буде найкращою відповіддю і ракетним ударам рашистських терористів, і їхньому шантажу щодо відторгнення українських територій.

1. Єврокомісія запропонувала новий пакет санкцій проти росії, який включає, зокрема, ембарго на експорт золота, хімікатів і машинобудування.

Також Єврокомісія запропонувала продовжити всі чинні антиросійські санкції до кінця січня 2023 року.

Після ухвалення запропонованого пакету, триватиме робота над наступним, а також впровадженням у життя уже ухвалених, і недопущення їх обходу рашистами (зокрема, передбачаються заходи щодо обмеження танкерних перевезень).

2. "Газпром" на 33% знизив експорт газу в «дальнє зарубіжжя».

Загалом обсяг експорту становив майже 72 млрд куб. м. Попит на газ компанії із газотранспортної системи на внутрішньому ринку також зменшився на 1,9%.

Крім того, "Газпром" видобував на 10,4% менше газу, ніж минулого року.

3. Перевалка контейнерів у морських портах росії у другому кварталі 2022 року (до аналогічного періоду минулого року) скоротилася майже на 34,9%, за підсумками першого півріччя – на 17,3%.

Істотно знизилися показники портів Балтійського регіону: у другому кварталі перевалка впала на 61%, у тому числі на 57,1% у терміналах Петербурга та області. У південних портах падіння становило 11,6%, Далекому Сході — 13,2%.

4. На росії фіксують помітний спад ділової активності у секторі промисловості у липні 2022 року.

Погіршення відбулося за всіма індикаторами, що входять до складу індексу.

Найзначніший внесок зробили оцінки поточних продажів - частка відповідей «нижче за норму» зросла до 46%.

Баланс показника динаміки промислового виробництва обвалився на 17 пунктів - таке ж зниження цього опитувального індикатора було зареєстровано у березні 2022 року.

Негативне коригування оцінок запасів готової продукції було викликано у тому числі погіршенням планів випуску, баланс яких знижується другий місяць поспіль.

5. Натомість відповідь на всі проблеми на росії традиційна. У червні 2022 року роздрібний продаж горілки там склав 6,05 млн декалітрів (дал), що на 10,6% більше, ніж роком раніше.

Далі буде