"Рашистів на дно - 18.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 18.08.2022" - Ростислав Павленко

За даними Генштабу ЗСУ, кількість російських громадян, які хочуть відправитись на війну в Україну дедалі зменшується.

Щоб принаймні частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається дедалі активніше залучати в зс рф іноземних громадян – насамперед гастарбайтерів з країн Центральної Азії, яких захоплюють на москві та інших регіонах, куди вони приїздять у пошуках кращої долі. Це може дозволити тимчасово поповнити лави загарбників, не оголошуючи мобілізації (що порушить пакт між кремлем і московитами про «робіть що хочете, але мене не чіпайте») і не чіпаючи «карєнних» московитів.

Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що на росії провалився план із залучення «добровольців» з регіонів. Тому тих, кого вдалось залучити, відразу відправляють на фронт.

Якість такого поповнення відповідна. Як висловився міністр оборони України Олексій Рєзніков – «коктейль», де і професійні військові, і студенти з окупованих територій, і псевдомобілізовані, і інші. Це не привід для шапкозакидальства – ідеться про понад 135 тисяч війська, яке під горло забезпечене ще радянською технікою і боєприпасами.

Однак постачання НАТОвської зброї і вправне її використання ЗСУ, руйнування складів і наступальної техніки рашистів наближає момент, коли якість рашистів перейде у кількість – втеч з поля бою і звільнених ЗСУ територій. Для цього маємо робити все можливе. І підрив рашистської економіки санкціями – вагомий елемент відправлення рашистів на дно і руйнування злочинного кремлівсього режиму.

1. У квітні-червні 2022 року за кордон виїхали 4,99 млн. громадян росії - на 28% більше, ніж у першому кварталі поточного року.

Кількість поїздок до «недружніх» країн різко скоротилася, натомість міграційний потік до країн ближнього зарубіжжя суттєво зріс.

Кількість візитів до Казахстану у другому кварталі 2022 року збільшилася у 2,9 разів, у порівнянні з другим кварталом минулого року (до Вірменії – у 1,5 рази, до Грузії – у 5,7 разів).

Так що позбавлення рашистів можливості в’їзду до ЄС цілком виправдане: втекти з своєї тюрми народів бажаючі зможуть, а створювати тиск на Європу – ні.

2. Втікають не лише самі, а з грішми. Великі пайовики на росії залишають інвестиційні фонди, незважаючи на втрату майже половини грошей.

Відтік із відкритих фондів виявився майже вдвічі вищим, ніж у I кварталі, а чистий сукупний відтік коштів із відкритих фондів та біржових фондів за квартал зріс майже в 7 разів.

3. Половину російських авіадиспетчерів відправили в простій.

На тлі кризи в авіагалузі в «частковому простої» виявилося близько 15000 авіадиспетчерів — приблизно половина на всю росію.

За даними профспілки, національний провайдер аеронавігаційних послуг (ФГУП) проводить масові звільнення, роботу втратили вже 2000 осіб, у тому числі 600 авіадиспетчерів. Ще 20% співробітників відправили в простій для економії.  

Через санкції польоти іноземних авіакомпаній над рф впали на понад 80%.

4. Російські алмази можуть визнати "кривавими" і припинити їх експорт США, Канада, країни ЄС та Україна працюють над тим, щоби заборонити експорт алмазів із Росії.

Досі росія – найбільший у світі постачальник маленьких алмазів, і отримує, крім енергетичних ресурсів, найбільше експортного доходу саме від алмазів.

5. У першому півріччі 2022 року постачання до росії смартфонів вартістю до 10 тис. руб. скоротилися на 56% порівняно з тим самим періодом минулого року.

За даними аналітиків, лише за перші шість місяців у країну поставили на 38% смартфонів менше, ніж роком раніше.

Постачання гаджетів середнього цінового сегмента знизилися на 24%.

Імпорт дорогих пристроїв знизився на 38%.

Далі буде