"Рашистів на дно - 28.12.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 28.12.2022" - Ростислав Павленко

У провідних світових виданнях останнім часом обговорюються сценарії завершення російсько-україснької війни. У перемозі України практично ніхто не сумнівається (окрім лічених і явно русофільських публікацій); деякі оглядачі порівнюють ситуацію з 1943 чи навіть 1944 роком у ІІ Світовій: диктатор-злочинць стратегічно вже програв, але не може із цим змиритися, і продовжує лити кров.

Утім, щодо повоєнних сценаріїв думки суттєво розбігаються. Так, в основному як небажаний розглядається варіант розпаду росії: через зрозумілі побоювання щодо долі ядерної зброї, а також потенційні конфлікти і все, що з ними пов’язано - від подальшого економічного занепаду до міграційного вибуху.

Добре, що питання повоєнного світу вже обговорюється поважними виданнями: чим швидше буде знайдено розуміння, що робити з переможеною росією – тим швидше полум’я під казаном із жабою врешті буде піднято до рівня (постачанням Україні озброєнь і добиванням економіки рф санкціями), коли росію буде переможено.

Однак у таких обговореннях не має відкидатися жоден сценарій (зокрема і розпад росії), а пов’язані з ними ризики – не ставати непереборними перепонами, а спонукати пошук способів їх мінімізації.

Тоді загадний консенсус буде досягнутий якнайшвидше, і ціна, яку платить Україна за Перемогу, буде все ж меншою. А росія сконає на дні.

1. Вартість газу в Європі впала нижче 850 доларів за тисячу кубометрів уперше з 22 лютого.

Надії путіністів «заморозити Європу» явно провалились.

2. Мінфін рф вперше визнав можливі проблеми з федеральним бюджетом у 2023 році.

За прогнозами аналітиків, бюджет може недоотримати до 1,5 трильйона рублів сировинної ренти, що збільшить дефіцит до 4-4,5 трильйона рублів.

3. У листопаді споживчий кошик, зібраний із 67 найменувань ліків, які реально закуповують люди, подорожчав на 29,4% рік до року.

4. Найбільша фінустанова рф Сбербанк буде змушений закрити свій офіс в ОАЕ на початку 2023 року через санкційний тиск.

Європейський підрозділ Сбербанку, що базується у Відні, було закрито за розпорядженням Європейського центрального банку в березні, після того, як ЄЦБ попередив, що банку загрожує банкрутство через відтік депозитів.

5. Прем’єр Вірменії Пашинян заявив, що російські миротворці більше не контролюють Лачинський коридор, його перекрив Азербайджан.

Пашинян вимагає від росії змінити ситуацію; Вірменія бачить дедалі менше причин залишатись у мертвих снд та одкб.

І роздача «дев’яти кілець», утнута рашистами на самміті, тут не допоможе.

Зрештою, «володаря кілець» чекала дуже неприваблива доля.

І далі ж буде...