"Реакція" - Віктор Бобиренко

"Реакція" - Віктор Бобиренко

У Зеленського напрочуд швидко відреагували на ситуацію з Білоруссю і диким захопленням спецслужбами Романа Протасевича:

1) Вигнали з фракції Шевченка, який симпатизує Лукашенку і ледь не привітав його у відкриту. Тут слуги взагалі зробили фінт ушами: і типу вигнали – тобто показали світові позицію.

І власне усім своїм (ну чи хто навколо них) – показали, що фронду на позиціях рускава міра – не потерплять. І

 це головна гарна новина: популісти вже міцно стають на проукраїнську позицію.

Нічого, ще і ОПЗЖистів у вишиванках побачимо.

2) Зеленський сказав, що з Білорусією «нада шота дєлать» і тут же дав доручення Кабміну шотадєлать. Цим (якби щирим і невимушеним кроком) у ОП показали громадянську мужність правителя і його готовність в інтересах простої людини йти на різкі кроки.

Піпл у цьому місці має аж замружитись і почати ковтати сльози від захоплення президентом.

І тільки особливо мстиві ржуть і нагадують іншим, як два роки тому Найвеличніший включав із себе Лукашенка і ганяв чортів по Борисполю і ще там десь.

3) Кабмін на вимогу президента різко заявив про готовність зібратися і не дозволити літати через Білорусь. Цим увесь склад Кабміну продемонстрував: вірність президенту, підкреслив рішучість (а то після «боротьби» з КОВІД деякі пам’ятливі не вірять в будь яку їх потенцію) і колективну вірність демократії. А то ходять тут по Фейсбуку всякі і сумніваються в демократичності КМУ.

От мене обманути важко. Я не повірю, що нарцис і рускамірєц в душі Зеленський та його Кабмін, наповнений корумпантами і конформістами – здатен на щось у таких випадках від щирого серця.

І справді переживає за Романа. Чи сповідує якісь принципи.

Все понарошку. Але навіть так – це добра справа.

Бо хоч у західну обувку вони перевзулися недавно. Але з кожним таким кроком точка розвороту в сторону диктатури і Москви – все менш можлива.

Я вітаю такі кроки президента. Хоча попереджаю Офіс – нас тут прохаваних багато.

Усіх не розведеш.