"Розмінування Чонгару або як же ви блд дістали" - Олександр Карпюк

"Розмінування Чонгару або як же ви блд дістали" - Олександр Карпюк

Коли почалася ця зрада з розмінуванням Чонгару, в мене прям флешбекі почались. Любить наш нарід зраду. І як "випустили" гіркінців з Донецька без опору ̶р̶о̶з̶ї̶б̶а̶в̶ш̶и̶ ̶п̶о̶л̶о̶в̶и̶н̶у̶ ̶у̶г̶р̶у̶п̶о̶в̶а̶н̶н̶я̶ ̶н̶а̶ ̶5̶ ̶б̶л̶о̶к̶п̶о̶с̶т̶і̶,̶ ̶а̶ ̶б̶і̶л̶ь̶ш̶і̶с̶т̶ь̶ ̶с̶и̶л̶ ̶я̶к̶і̶ ̶в̶ ̶т̶о̶й̶ ̶д̶е̶н̶ь̶ ̶з̶а̶й̶ш̶л̶и̶ ̶в̶ ̶Д̶о̶н̶е̶ц̶ь̶к̶ ̶в̶о̶н̶и̶ ̶в̶з̶а̶г̶а̶л̶і̶ ̶з̶а̶х̶о̶д̶и̶л̶и̶ ̶н̶е̶ ̶з̶ ̶С̶л̶а̶в̶ʼ̶я̶н̶с̶ь̶к̶а̶,̶ ̶а̶л̶е̶ ̶к̶о̶г̶о̶ ̶ц̶е̶ ̶ї̶б̶е̶.̶

Чи як Муженко дав наказ Хомчаку злити добровольців в казані, зараз Бутусов опублікує той наказ, де іх в Іловайськ відправили, треба трошки почекати, навіть після того як Хомчак став НГШ чомусь цей наказ так і не зʼявився. Буває.

І так, читав ті версії, що прилетіла Верещук з Єрмаком та розмінували Чонгар в два рила щоб пустити шатли. Про те що мінування було тільки на окремих спорудах та танконебезпечних секторах, які крім мінування ще були прикриті фортифікаціями, протитанковими засобами, а сектора перед мінними шлагбаумами повинні бути прикрити артою- ну про ці дрібнички чомусь забули. Ми в фейсбуках не для того емоційні пости пишемо, щоб в ешелонованій обороні розбиратися, ми тут для того щоб предʼяви кидати та зебілами лаяти. Бо ми патріоти.

Але люди які ближчі до реального світу, ніж до фейсбучного манямірка, знають що ніяка Верещук чи Єрмак не могли розмінувати Чонгар.

Це могли зробити тільки інженерно саперні підрозділи, які є штатними в бригадах/батальонах, які на той час відповідали за цей напрямок.

Так ось.

Півтора роки бігає по фейсбукам питання "хто розмінував Чонгар"?

Мене від нього бомбить так як логічна відповідь, яка взагалі тут можлива, вона одна: - ЗСУ.

Тільки ЗСУ за наказом вищого керівництва могли виконати розмінування Чонгару.

І так, нагадую, що всій тій групі що заходила з Криму, протидіяли 137 батальон морської піхоти та 59 бригада (в неповному складі). Ну і підрозділи арти, ППО, і ще там когось небагато.

Залишилось дізнатись- хто з ЗСУ це зробив. 137 батальон морпіхів? Чи 59 бригада?

Я з 59 бригади і не чув щоб такий наказ давали.

137 батальон- ну там якби старались виконати наказ, там хлопець життя віддав щоб підірвати міст. Але ж хто дав наказ? Невже немає ніякої інформації на цю тему?

Та ні, є. Причому ми цю інфо ще з Олексій Петров оговорювали ще рік тому.

Ось є інтервью з генералом Наєвим, який прямо розповідає що він був одним з командирів які відповідали за той напрямок. Що на лютий 2022 року мінування в цьому секторі було не зменьшено, а навпаки, збільшено. Що 23.02.2022 року о 22.00 підрозділу якій відповідав за підрив був віддан наказ, який вони змогли виконати частково.

Цьому випуску вісім місяців. Вісім місяців хайпоєди-зрадойоби уникають цього інтервью та доводів які там викладені. Ніяких фактів що підтверджують чи спростовують це інтервʼю. Його просто немає для тих бігає до військових, сука, ці імбецили сидячи на діванах бігають по сторінках військових та питають хто злив Чонгар. Ну пздц.

Я людина військова, командування обговорювати не можу. Але ж ви цивільні.

То ви там вирішіть, чи Наєва треба за брехню вішати, чи він правий, а також доречі виясніть чого Мелітопільській гарнизон сʼєбнув відкривши шлях на Маріуполь, бо бачу це питання теж неначасі.

Ссиль на інтервью Наєва викладу в першому каменті, цікава вам частина- у кінці. Десь з 24 хвилини починайте дивитись.

Цей пост я пишу для тих хто мене вже заїбав приходячи під пости з іншою тематикою, вкидуючи питання про Чонгар. Тому хай там Чорновол, чи хто там у вас ає авторитет по військовим питанням, вийде та внесе генерала Наєва в зелібоби, та вже відєбіться від мене. І ще одне, я нікого не захищаю. Я просто прошу повернутись в реальний світ та формулювати претензії грамотно. Приймаючи до уваги офіційну версію яка вже озвучена не раз.

P.S. Докладу опис робот по розмінуванню Чонгару силами інженерних підрозділів ВС РФ. Ну які розміновували те, що не було заміноване. Брешуть мабуть, там же не було мінування, всіж знають.

*******

Написав про Чонгар, і пожалів про це.

Якось звик до конструктиву, а не хейту з маніпуляціями. Можна б було розібрати інтервʼю Наєва, докинути деякі факти, наприклад на питання про придані арту та ППО, але більшості це нецікаво.

На майбутнє- ніякі теми з політичним контекстом не обговорюю. Принципово.

Єдине що будь ласка запамʼятайте- це прізвище та імʼя одного морпіха.

Віталій Скакун. Герой України посмертно. Віддав життя підриваючи міст біля Генічеська. Там де і були основні втрати 137-го батальйону морської піхоти.