"КЛИЧКО РУБОНУВ ПРАВДУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"КЛИЧКО РУБОНУВ ПРАВДУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю західним ЗМІ жорстко розкритикував президента Зеленського і його команду. З боксерською простотою Кличко врубив зелені прямо в щелепу - розповів що "ми перестанемо відрізнятися від Росії, де все залежить від примхи однієї людини". "Зараз існує лише один незалежний інститут, але на нього чиниться величезний тиск: місцеве самоврядування". Скажіть що він неправий!

Кличко повідомив, що в перші дні війни в країні панував хаос і ситуацію втрамало саме місцеве самоврядування. Ну, не дуже я тут погоджуся із Кличком, бо була тоді сила навколо якої гуртувалася нація - Збройні сили. Тобто генерал Залужний.

Але. Армія не може воювати без тилу. Тил ЗСУ справді організовували на місцях - місцева влада.

А президент? Ну він був дуже зайнятий, він зранку до ночі давився недовареною мівіною і знімав відосики. От ви знімали тоді відосики? А він знімав!

Кличко висловив повну солідарність із генералом Залужним, за словами Кличка, Залужний в статті для "Економіст" сказав чисту правду. "Інколи люди не хочуть чути правду. Але в решті решт він несе відповідальність. Він пояснив і обгрунтував, яке становище сьогодні. Звісно, ми можемо ейфорично брехати своєму народові і нашим партнерам. Та вічно це робити не вийде. Деякі наші політики розкритикували Залужного за ці чіткі слова - несправедливо. Я на його боці".

Інтерв'ю Кличка вже наробило галасу. Я вже побачив реакції, мовляв, по суті Кличко сказав правильно, але по формі його інтерв'ю нашкродить Україні. Я відповім на це так.

Нашкодити більше Україні ніж шкодить команда президента-гундосика у флісці-боневтіковці, наразі здатен хіба що Путін. А всі заяви, мовляв Кличко мав сказати те саме, але якось "м'якшее" - це те саме що звернення Зеленського до ЗМІ з проханням не писати про корупцію.

Бо Кличко сказав чисту правду. І якщо ця правда неприємна владі - це проблема влади.

Бо це влада не налагодила досі забезпечення армії бодай на тому рівні як це було в останній рік за Порошенка. Це у влади забезпеченням армії безпілотниками чомусь займається не міноборони, а мінцифри - але все одне не справляється. Це влада викручує руки волонтерам, які як раз забезпечують ЗСУ всім, чим не встигає забезпечити держава. Це влада руками держаудитслужби ледь не зупинила роботу оборонних підприємств під час війни. Це влада кинула до буцегарні не тих хто силився заблокувати роботу оборонних підприємств, а розвідника Червінського, вся провина якого в тому, що він розповів деталі про "справу вагнерівців". Це влада довела стосунки з західними партнерами до зменшення допомоги Україні. Це влада розвернула цькування військового керівництва під час війни. Це влада намагається зробити так, аби депутати від опозиції раптом не допомогли Україні і тому блокує тим депутатам виїзд за кордон. Це влада не помічає блокування західного кордону України поляками і кинула напризволяще українських водіїв.

Я чудово розумію, чому Кличко висловився настільки різко. Кличко дуже довго намагався бути конструктивним, аби опікуватися киянами а не загрузнути у війчній війні з естрадно-цирковою владою. Але дістали навіть Кличка.

Влада намагається видавлювати з місцевої влади все більше і більше грошей - проте інтереси громад на місцях ОПУ лишає вирішувати тому таки місцевому самоврядуванню. З Кличка вимагають більше й більше грошей в бюджет країни і водночас - аби якісно працювала інфраструктура Києва. Тут нерви здадуть будь у кого.

Я думаю Кличко не буде єдиним хто висловиться. Чекаю зараз заяв від Філатова, мера Дніпра. Та й від інших мерів міст - яково їм живеться зараз з от цією владою.

І офісу президента сказати буде нічого. Військово-цивільну адміністрацію у Києві, як у Сумах, вони не введуть - введулка поламається. Кличка обрали кияни - на вільних виборах. Це - мер киян, не комікам з ОПУ тягнути до нього пазурі.

Якщо естрадно-циркова влада не здатна вирішувати складні питання - хай іде геть. Хай віддасть владу тим хто вирішувати уміє.