Що спільного між італійською мафією та виборами 197 округу на Черкащині?

Що спільного між італійською мафією та виборами 197 округу на Черкащині?

Залякування, масована брехня, корумпована влада, підставні особи, підкуплені свідки… Це тільки частина жаху, який на виборах застосовує діючий мер Золотоноші, що балотується від партії Слуг Народу. Про це розповідають місцеві мешканці, аде влада не зупиняє свого фаворита.

Ще не так давно, Віталій Войцехівський не цікавився справами поза межами Золотоноші у якій за роки при владі вибудував справжню феодальну систему. В його багажі десятки кримінальних справ та заступники, які регулярно уникають відповідальності перед законом. За свідченнями жителів цього невеликого містечка, діючий голова підім’яв під себе усі засоби масової інформації, заборонив рекламні борди не підконтрольних йому підприємців, впливає на місцевий бізнес. У місті не можна вслух говорити критику в його сторону, бо відразу звільнять з роботи. Так люди живуть у страху, бо в невеликому містечку знайти роботу не так просто. І це в України у 21 столітті, а не в якомусь Афганистані. Отже, у Золотоноші “все схвачено” і група Войцехівського готова до розширення свого впливу на сусідній Канів та всі сільські громади, які після децентралізації мають гроші в місцевих бюджетах.

Етап перший, ОБМАНУТИ ПРЕЗИДЕНТА.

Не довго думаючи, очевидно через нечистих на руку "слуг народу", мер Золотоноші втирається в довіру до Володимира Зеленського. Його підносять як успішного мера, замовчуючи десятки корупційних скандалів на мільйони гривень, які неодноразово піднімали місцеві та національні журналісти. Хоча може це подібне до подобного. Добре спланована операція і ось він вже в команді Президента. Це вдалося їм не відразу, тому виборчу онку вн почав лише у серпні. Почалася виборча кампанія.

Вибори в окрузі він робить так, як звик робити це в себе в Золотоноші. Підставні кандидати, погрози, залякування, і побільше брехні - це рецепт його переваги.

Етап другий, системне ЗАЛЯКУВАННЯ.

Перше що вони зробили - це почали обдзвонювати сільських голів та інших бюджетників, наприклад соціальних працівників і просто лякати їх. Люди неодноразово повідомляли, що чиновники з обласної і районної адміністрації телефонують і забороняють приймати в приміщеннях будинків культури та інших закладах опонентів Войцехівського. Забороняють вішати борди з конкурентами. Телефонують людям, які підтримують інших кандидатів і погрожують.

Етап третій. ДЕЗІНФОРМАЦІЯ І МОРЕ БРЕХНІ.

Щоб оббріхувати опонентів він привіз окрему професійну команду з Києва. Це фахові чорні піарники, які спеціалізуються на чорнухі. Їх завдання підвищити рівень істерики виборців в окрузі і зруйнувати довіру людей один до одного. Вони розробили план і почали випускати газетки з відомими назвами пишучи там відверту брехню. Знімання брехливих роликів, зривання агітації опонентів, запуск брехливих слухів. Це тільки частинка з їхнього арсеналу.

Етап четвертий, БОРОТЬБА З ГОЛОВНИМ ОПОНЕНТОМ.

По напрямку спрямування своїх зусиль чорних технологів Войцехівського не важко здогадатися кого він боїться найбільше. Наприклад, вони знайшли і зареєстрували двох кандидатів двійників Владислава Голуба. (Для прикриття своєї операції вони також зареєстрували підставного Войцехівського, попіарились трішки на цьому і 12 жовтня зняли його з реєстрації по тихому). Двійники завжди відтягують частину голосів бо люди заплутуються і вони це знають. Цікаво, що в ЦВК бачучи, що з’явилися двійники Голуба, - це взагалі проігнорували. Мабуть наказ з ОП.

Етап п’ятий, ІМІТАЦІЯ ЛЮБОВІ НАРОДУ.

На зустрічі до Войцехівського ходить дуже мало людей тому в його штабі не розгубилися і на зустрічі разом з їхнім кандидатом їздить два автобуси своїх проплачених людей, які виходять з автобуса і позують ніби вони місцеві. Після цього такі підставні фотографії і відеоролики вони розповсюджують і пишуть про те що їх підтримують. Вам смішно? А для фейкового піару це достатньо.

Етап шостий, ТОТАЛЬНИЙ ПІДКУП.

Розмах витрачання грошей командою золотоніського мера вражає навіть по київським міркам. Вони скупили лед не всі борди в окрузі, сітілайти і випустили тонни поліграфічної продукції. Окрім того, вони збудували сітку для непрямого підкупу виборців. У кожному селі вони мають по двадцять чи навіть більше агітаторів, мають оплачуваного агітатора в кожному під'їзді, перекупляють агітаторів інших кандидатів, щоб ті просто не агітували. Для реалізації цього масштабного задуму по найскромнішим підрахункам треба від одного до трьох мільйонів долларів. Бо скільки ж ще деталей їхньої схеми невідомо. Цікаво, як всі ці гроші планують повертати, бо це вже великі суми.

ЗАМІСТЬ ВИСНОВКІВ.

Цікавість цієї історії в тому, що навіть такі титанічні зусилля не дають очікуваного ними результату. Українці не італійці і за десятки років звикли розрізняти відверту чорнуху. Це звичайно дратує Київських гастролерів та золотоніського пана і тому вони все більше вдаються до відверто жахливих методів. А може взагалі будуть тупо фальсифікувати результати виборів?

Лишається задати риторичне питання: Чи треба людям такий Народний Депутат, а Президенту такий член команди? Вже 31 жовтня ми отримаємо відповідь. Але те, що це зашкварна історія, вже бачуть усі.

Березовый сок