"Шумові гранати" - Віктор Бобиренко

"Шумові гранати" - Віктор Бобиренко

Ще на початку вересня в кількох інтерв’ю зауважив, що у новому політичному сезоні, коли у влади десь підгоратиме, вони використовуватимуть різні методи переключання уваги. Найкраще – переключати увагу на наявних «ворогів». Наприклад, на Порошенка.

Димова завіса та шумові інформаційні гранати – граючі методи.

І ось коли ви тільки зібралися поговорити з кумом увечері під чарку про те, що «Офшор 95 це зашквар? Чи Вові можна, бо він норм пацан?», виявляється, що є свіжіша тема.

Уявляєте? Ветеранам ЗСУ так допекло від панування Пороха кілька років тому, так вони досі не можуть забути своєї ганьби, що скоординувалися, списалися, зібралися і пішли організованою ватагою під хату Порошенкові, щоб сміливо крикнути своє щире: «ганьба».

І не смійте думати навіть, що ветерани можуть бути проплачені.

І ось ви знову переключилися з Вагнергейту чи корупції з офшорами на клятого баригу.

І згадуєте йому ліпецьку фабрику і торгівлю на крові.

А ненависть до Порошенка ще досі об’єднує багатьох. І ось, замість «нікчемних розмов на тему офшорів Зеленського» , що розкладає електоральну піхоту Зеленського – ми бачимо єдиний стрій вірних і відданих на усіх кухнях країни. Біля усіх мангалів.

Наступним кроком, коли прилетить наступний чорний лебідь, або ціни вже дуже явно полізуть догори, або ще щось – РНБО виявить Порошенка єдиним олігархом і прийдуть закривати ПРЯМИЙ телеканал.

Це ніяке не вангування.

Це просто знання предмету. І суті нинішньої влади.