"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
В ООН закликають Китай перекрити Північній Кореї шляхи для ухилення від санкцій
*
ООН разом з МВС проведуть спільне дослідження “Як війна вплинула на стан з організованою злочинністю в Україні”
*
Постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу у п’ятницю звернувся з проханням відреагувати на зізнання глави Білоруського Червоного Хреста Дмитра Шевцова в організації насильницького вивезення українських дітей з окупованих територій
*
США готуються оголосити про новий пакет допомоги для України у вівторок – Reuters
Засоби протиповітряної оборони, артилерія та наземна техніка будуть у новому пакеті військової допомоги для України на суму близько 400 мільйонів доларів, який Сполучені Штати планують оголосити у вівторок для посилення контрнаступу України.
Про це повідомляє агентство Reuters у п’ятницю, посилаючись на розмови з трьома американськими чиновниками.
У новому пакеті не буде касетних боєприпасів, повідомили агентство двоє офіційних осіб, які говорили на умовах анонімності. Раніше в липні США вперше відправили в Україну вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM) – касетні боєприпаси, які випущені зі 155-міліметрової гармати-гаубиці, нагадує Reuters.
Як повідомляв Голос Америки, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заявив в інтерв’ю телеканалу Fox News, що наступного тижня Україна отримає новий пакет допомоги. За його словами, Україні зараз найбільше потрібні артилерія, боєприпаси, системи ППО та танки. Він також сказав, що у новому пакеті можуть бути касетні боєприпаси.
Кірбі пояснив рішення президента США Джо Байдена надати Україні касетні боєприпаси тим, що для доставки Україні звичайних боєприпасів потрібен час.
За словами офіційних осіб, які розмовляли з Reuters, планувалося, що до пакету увійдуть кілька бронетранспортерів Stryker, обладнання для розмінування, боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS), боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), протитанкова зброя, включаючи TOW і Javelin, а також боєприпаси для зенітних систем Patriot і Stinger.
Планувалося, що ця зброя, що вилучатиметься зі складів армії США за президентськими повноваженнями, буде готова до відправлення негайно. Попередній пакет допомоги виділявся за програмою підтримки України, що означало, що уряд розміщує замовлення на її виготовлення у виробників, і вона надійде згодом.
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив у суботу, що провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.
Залужний написав у Telegram, що детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту та про успіхи ЗСУ на декількох напрямках.
«Збройні Сили України, попри надскладні мінні поля противника, протитанкові загородження та систему вогневого ураження, методично знищують сили ворога та продовжують ведення наступальних дій задля деокупації нашої території», – написав Залужний.
*
У США успішно протестували дрон-шпигун: він стежить зі стратосфери та його не бере ППО
*
Держсекретар США Ентоні Блінкен застеріг від передчасних висновків щодо українського контрнаступу, пообіцяв зміни на полі бою, коли "розгорнуться" ЗСУ
*
Низка найбільших технологічних компаній, серед яких OpenAI, Alphabet, Meta взяли на себе зобов’язання перед Білим домом запровадити такі заходи, як позначення “водяним знаком” контенту, який був створений штучним інтелектом (ШІ)
*
Делегація лідерів Світового конгресу українців (СКУ) під час робочого візиту до України, який тривав 4-18 липня, провела низку важливих зустрічей з українськими урядовцями, військовими та багатьма іншими.
*
Британська розвідка припускає, що затримання у Росії Ігоря Гіркіна ("Стрєлкова") напевно розлютить його прихильників серед воєнкорів та військових, оскільки для багатьох він має імідж патріота, який не боявся критикувати Путіна
*
Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю відзначила значний темп здійснення Україною реформ у час, коли вона захищається від повномасштабного російського вторгнення.
Слова фон дер Ляєн під час виступу в Нью-Йорку цитує агентство Reuters.
Як зауважила голова Єврокомісії, Україна працює над низкою реформ – "від незалежності судової системи до боротьби з корупцією, від прав меншин до свободи ЗМІ".
"Мушу сказати, що дуже приємно бачити, як швидко і рішуче Україна впроваджує ці реформи, незважаючи на війну. Вони захищають свою країну і здійснюють реформи", – підкреслила вона.
Минулого тижня фон дер Ляєн висловила переконання, що Україна швидко досягне успіху у процесі вступу до ЄС, якщо поточний темп реформ буде збережений.
Нагадаємо, Європейська комісія представила усну оцінку прогресу України на шляху до ЄС. Єврокомісія вважає, що Україна виконала в повному обсязі дві з семи умов, необхідних для початку переговорів про членство, за рештою умов досягнутий прогрес.
*
СтратКом ЗСУ - Заручившись політичною згодою країн-партнерів, Україна продовжить країнам світу попри вихід РФ із "зернової угоди"
*
Шведський уряд представив стратегію співробітництва щодо відбудови та реформ в Україні на період 2023-2027 роки, за якою спрямує на проєкти з відновлення 6 млрд шведських крон (522,6 млн євро)
*
Україна стала власником 100% акцій "Сенс Банку", головою правління визначено Кузьміна Дмитра
*
Лоукостер Ryanair може відновити невелику кількість рейсів в Україну до кінця 2023 року
*
Мінвідновлення презентувало оновлену політику регіонального розвитку та реформи децентралізації
*
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що МЗС Румунії надіслало йому листа, в якому розповіло, про що не можна говорити в рамках "літнього університету Тушваньош" у курортному румунському містечку Беїле Тушнад
*
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко затвердив указ, що доповнює процедуру позбавлення громадянства за "екстремізм"
*
Банки Вірменії, Грузії та Киргизії припинили співпрацю з російською платіжною системою "Юністрім" після того, як США ввели блокуючі санкції проти неї
*
На тимчасово окупованій території Луганської області місцева адміністрація визнала ще неперспективними ще дев’ять вугледобувних підприємств
*
Центральний банк РФ підвищив процентну ставку на 100 базисних пунктів до 8,5%, оскільки слабкий рубль посилив інфляційний тиск через жорсткий ринок праці та високий споживчий попит
*
Тихої ночі та Перемоги нам всім