"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Субота, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
Армія оборони Ізраїлю заявила, що від початку наземної операції на півдні Лівану ліквідовано понад 400 бойовиків угруповання «Хезболла»
*
Ізраїль ліквідував наступника вбитого глави «Хезболли»
*
Президент США Джо Байден вирішив пожартувати про своє повернення у президентські перегони.
Напередодні Байден здивував усіх, з’явившись у преспулі Білого дому, щоб відповісти на запитання журналістів.
Захід за участю американського президента тривав близько 15 хвилин.
На завершення свого виступу Байден дозволив легкий жарт з приводу свого повернення у президентські перегони.
Коли президент США залишав кімнату, один із репортерів запитав, чи не збирається він переглянути своє рішення про вихід із президентських перегонів.
"Я повертаюсь", – відповів Байден і розсміявся.
*
Сполучені Штати виділяють майже 157 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Лівану для підтримки населення, яке постраждало від конфлікту в регіоні
*
Податковий план Камали Гарріс для малого бізнесу виглядає так, ніби він коштуватиме великі гроші — але це не так
Ця пропозиція може представляти можливість для двопартійної угоди, оскільки експерти повідомили BI, що жодна зі сторін не виграє від того, що, мабуть, виступає проти малого бізнесу.
*
Бен Хоровіц, співзасновник A16z, заявив у липні, що планує підтримати кампанію колишнього президента Дональда Трампа.
В електронному листі співробітникам A16z тепер йдеться, що він планує зробити пожертву віце-президенту Камалі Гарріс.
Інвестор написав, що він та його дружина зроблять «значну пожертву» на підтримку Гарріс.
Business Insider підтвердив, що Бен Хоровіц, ерудований співзасновник венчурної компанії A16z, надіслав співробітникам електронного листа про те, що він планує зробити пожертву на підтримку кампанії Гарріс-Волз.
Лист, про який вперше повідомив Axios, став несподіванкою, оскільки Хоровіц уже пожертвував на підтримку колишнього президента Дональда Трампа менше трьох місяців тому.
У п'ятничному листі Хоровіц написав, що він та його дружина Феліція знають віце-президента Камалу Гарріс понад 10 років і що «вона була для нас обох великим другом протягом цього часу».
"В результаті нашої дружби Феліція і я зробимо значну пожертву організаціям, які підтримують кампанію Гарріс-Волз", - йдеться в електронному листі.
Горовиць не став говорити, що підтримає чи проголосує за кандидата від Демократичної партії у президенти.
Пара хоче встановити робочі відносини з обома кандидатами в останні дні однієї з найнапруженіших президентських перегонів століття, за словами людини, знайомої з думками Бена та Феліції Горовиць.
16 липня, всього за кілька днів до того, як президент Джо Байден вибув із гонки, Горовиць та його близький діловий партнер Марк Андрессен заявили у своєму подкасті, що Трамп краще підтримає нові технологічні компанії та стартапи.
"Майбутнє нашого бізнесу, майбутнє технологій, нових технологій і майбутнє Америки буквально поставлені на карту", - сказав Горовиць у підкасті. «І ось ми тут. Для невеликих технологій ми вважаємо, що Дональд Трамп насправді є правильним вибором».
Хоча Горовиць написав в електронному листі співробітникам A16z, що він жертвуватиме організаціям, які підтримують кампанію Гарріс-Волз, венчурний капіталіст зазначив, що він ще не чув, якою буде технічна політика кампанії.
«Хоча я кілька разів розмовляв з віце-президентом Гарріс та її командою про їхню ймовірну технічну політику і натхненний своєю вірою в неї, вони ще не заявили, якою буде їхня технічна політика, тому фірма не оновлюватиме свою позицію з цього питання», — написав він у електронному листі.
Прочитайте листа нижче:
a16zers,
Я хотів би надати вам оновлену інформацію щодо моєї політичної діяльності. Як я вже згадував раніше, Феліція і я знаємо віце-президента Гарріс більше 10 років, і вона була для нас обох великим другом протягом цього часу. Вона також була другом фірми у наші перші дні, допомагаючи з кількома заходами у мене вдома, коли ми створювали початкову мережу Cultural Leadership Fund. В результаті нашої дружби Феліція і я зробимо значну пожертву організаціям, які підтримують кампанію Гарріс-Волз.
З погляду фірми, ми продовжуємо займати лише позиції, що відповідають нашому Маленькому технічному порядку денному і тому, як різні кандидати, які підтримують чи не підтримують політику, створюють сильну індустрію стартап-технологій. Хоча я кілька разів розмовляв з віце-президентом Гарріс та її командою про їхню ймовірну технологічну політику і надихнутий своєю вірою в неї, вони ще не заявили, якою буде їхня технологічна політика, тому фірма не оновлюватиме свою позицію щодо цього. Як ми вже говорили раніше, адміністрація Байдена була виключно руйнівною у технологічній політиці у всій галузі, але особливо в тому, що стосується криптовалюти/блокчейна та штучного інтелекту. Тому, хоча я дуже сподіваюся, що адміністрація Гарріс буде набагато кращою, вони ще не заявили про свої наміри.
Бен
*
Кандидат у президенти США Дональд Трамп вважає, що Ізраїлю слід завдати ударів по ядерних об’єктах Ірану у відповідь на масовану ракетну атаку
*
Верховний суд Бразилії заявив, що юристи, які представляють платформу соціальних мереж X, не сплатили штрафи в належний банк. Це стало причиною відкласти рішення дозволити технологічній компанії відновити надання послуг в Бразилії
*
Google тестує верифікацію вебсайтів у пошуковій видачі
*
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав канадців, які все ще перебувають в Лівані, записатися на евакуацію спеціальними рейсами
*
Сьогодні в рамках саміту G7 комісар Йохансон підписала угоду про передачу даних записів реєстрації пасажирів (PNR) на рейсах між ЄС та Канадою спільно з канадським міністром громадської безпеки, демократичних інститутів та міжурядових відносин Домініком Лебланом.
Дані PNR - це інформація, що надається пасажирами та збирається авіакомпаніями в ході їх звичайної діяльності. Їх використання та аналіз є важливим інструментом для боротьби з тероризмом, серйозною та організованою злочинністю, включаючи торгівлю наркотиками та експлуатацію дітей.
Тепер Європейський парламент та Рада мають дати свою згоду до укладення цієї Угоди. Після того, як угода буде укладена та набуде чинності, вона дозволить Канаді та державам-членам ЄС обмінюватися інформацією про пасажирів авіаперевізниками, які працюють між ними. Цей обмін інформацією зміцнить співпрацю правоохоронних органів між ЄС та Канадою. У той же час, нова угода встановлює високі стандарти безпеки, конфіденційності та захисту даних.
ЄС уже підписав угоди, які дозволяють перевізникам ЄС передавати дані PNR до США та Австралії. Ця угода є ще одним кроком у прагненні Європейської комісії зміцнювати співпрацю правоохоронних органів на основі спільних цінностей основних прав.
*
Канаді необхідно підготуватися, оскільки ризик масового вилучення вкладів із банків зростає, попереджає звіт
*
Канада другий рік поспіль фіксує найнижчий рівень народжуваності: StatCan
*
Канада відмовляється впускати більше іноземців на тлі зростання антиімміграційних настроїв
*
Уряд Великої Британії зарезервував новий рейс для евакуації британських громадян з Лівану на тлі погіршення ситуації з безпекою на Близькому Сході
*
Розвідка Великої Британії прогнозує, що після захоплення російськими окупантами міста Вугледар Донецької області їхньою наступною ціллю стане населений пункт Велика Новосілка у Запорізькій області.
Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 5 жовтня.
У розвідці зазначили, що захоплення Вугледара відбулося після відновлення російської наступальної кампанії у вересні 2024 року.
До кінця місяця російські окупаційні сили практично оточили місто, що призвело до відступу українських військ.
Росія робила нерегулярні спроби захопити Вугледар протягом останніх двох років, зазнаючи при цьому великих втрат.
"Цілком імовірно, що найближчими тижнями російські війська спробують продовжити просування за Вугледар. На заході однією з імовірних цілей є населений пункт Велика Новосілка, Запорізької області, розташоване на трасі Т0509. За 8 км на північ розташований населений пункт Богоявленка", – зазначили у відомстві.
*
Журналістка британського телеканалу Sky News Бет Рігбі відмовилась від інтерв’ю із колишнім прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, оскільки їй не дозволили робити запис розмови
*
Франція, Німеччина та Італія закликають ЄС зосередитися на конкурентоспроможності та послабити банківське регулювання
*
У четвер цього тижня 750 пасажирів в аеропорту Мюнхена спізнилися на рейси через аномальні черги на контролі безпеки
*
У Нідерландах напередодні увечері приземлився перший евакуаційний рейс з Лівану, на борту якого перебувало 185 громадян
*
Серед ідей, які озвучують на Заході як можливі сценарії завершення поточної гарячої фази війни в Україні і запобігання новій – прийняття її у НАТО за моделлю Західної Німеччини, що дозволило би надати Україні гарантії безпеки і стримати Росію
*
Генштаб Сил оборони Естонії вважає малоймовірною масштабну регіональну війну на Близькому Сході
*
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна заявив, що його країна наразі не готова визнати Палестину як державу
*
Цими вихідними в Алітусському районі Литві відбуваються оціночні польові тактичні навчання "Осінній стрілець 2024", організовані 1-м підрозділом Спілки стрільців Литви, що має ім'я Антанаса Юозапавічюса
*
Близько 600 шведських військових за кілька місяців відправляться до Латвії, щоб доєднатись до сухопутних сил НАТО у складі бригади під керівництвом Канади
*
У Румунії повідомили про виявлення уламків російського безпілотника
*
Президент України планує представити "План Перемоги" лідерам країн-союзників, які зберуться на засіданні контактної групи у форматі "Рамштайн"
*
У Центрі масштабування технологічних рішень (ЦМТР), коментуючи повідомлення про скорочення IT-підрозділів, зазначили, що у центрі відбувається реформа, а не розформування.
Керівник IT-підрозділу, який Генштаб планував розформувати, прокоментував ситуацію
Генеральний штаб дійсно наказував розформувати один з IT-підрозділів — Центр масштабування технологічних рішень (ЦМТР), про це ідеться в статті Forbes з посиланням на керівника підрозділу капітана Валерія Чуркіна. Згодом Генштаб змінив наказ та продовжив строк його виконання. Це сталося після того, як підрозділ ініціював зміну власної організаційно-штатної структури.
Центр масштабування технологічних рішень — найбільший за чисельністю IT-підрозділ, у роботі якого близько 100 проєктів.
Ключові факти
Наказ на розформування дійсно був, повідомив Forbes керівник ЦМТР капітан Валерій Чуркін після публікації статті. «Ми довели й показали, наскільки важливим є те, чим ми займаємося і який ефект це має», – сказав він.
Після цього, за його словами, рішення Генштабу було змінено на реформування підрозділу. Воно передбачало зменшення штатної чисельності ЦМТР та розподіл особового складу і проєктів по різних підрозділах.
У серпні його підрозділ звернувся до заступника головнокомандувача Андрія Лебеденка, який курує упровадження інновацій, із зустрічною пропозицією – покращити штатно-організаційну структуру підрозділу.
Зміни покращать процеси, взаємодію та дозволять закрити потребу в інженерах на найближчі пів року, говорить він. «На фоні обговорення нашої пропозиції нам продовжили організаційні заходи до кінця року, – додав Чуркін. – Це подовження не відтермінування чогось поганого, а можливість для нас правильно і якісно покращити процеси».
Контекст
Центр масштабування технологічних рішень — найбільший за чисельністю IT-підрозділ ЗСУ, створений у 2022-му. Цей підрозділ називають «IT-галера» ЗСУ, казав у серпні на DOU Day Picnic керівник управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий. «Туди зібрали найбільш тямущих IT-фахівців, які певний час брали участь у бойових діях», – говорив він.
*
Пізно увечері росіяни атакували Миколаїв крилатими ракетами, є влучання
*
Російські війська обстріляли село Мала Токмачка Запорізької області, внаслідок удару загинули двоє чоловіків
*
Сили оборони збили російський літак на Донеччині вдень 5 жовтня
*
Сили оборони України уразили ракетами Storm Shadow та реактивними снарядами GMLRS три командних пункти російських військ
*
На фронті минулої доби відбулося 159 бойових зіткнень, найбільша активність росіян спостерігалася на Курахівському та Куп’янському напрямках, де Сили оборони України відбили 50 атак
*
Під Вугледаром могли загинути до 40% особового складу елітної морської піхоти рф
Загалом росія при боях за Вугледар могла втратити кілька бригад, за різними підрахунками це від 18 000 до 36 000 особового складу
*
МВФ ухвалить остаточне рішення про перегляд EFF для України до 21 жовтня
*
Станом на 4 жовтня із 9 атомних енергоблоків тільки один іще перебуває у плановому ремонті
*
Кабінет Міністрів України схвалив підписання двох спеціальних інвестиційних договорів у рамках програми підтримки проєктів зі значними інвестиціями, відомою як "інвестняня" - "Астарта" та "Буковель"
*
"Укрнафта" завершило польову фазу перших 3D-сейсмічних досліджень із використанням бездротової системи реєстрації у гірських умовах на заході України
*
Ціни на яблука в Україні встановили семирічний рекорд
Українські садівники підвищили ціни на яблука в середньому на 23%, порівняно із кінцем минулого робочого тижня
*
Понад два десятки українських компаній з різних секторів економіки підтримали проєкт підготовки жінок-водійок вантажівок та сприятимуть їх навчанню й подальшому працевлаштуванню
*
Понад 13 тис. українських родин покращили житлові умови за два роки дії програми доступного іпотечного кредитування "єОселя"; більш як половина з них - родини військовослужбовців та правоохоронців
*
Уряд змінив вимоги за іпотечною програмою «єОселя», щоб «допомогти будівельній галузі»
*
З початку дії положення Конвенції про процедуру спільного транзиту (New Computerized Transit System, NCTS) оформлено близько 120 тис. транзитних декларацій
*
Протягом січня – вересня 2024 року вантажообіг у портах України становив 74 млн тонн
*
В Україні станом на 4 жовтня аграрії зібрали 56,6 млн тонн нового врожаю з площі 15,8 млн га
*
Інтервенції НБУ цього тижня скоротилися до $721,2 млн
*
Фінкомітет підтримав законопроєкт щодо нової методики нарахування акцизів на спирт етиловий і біоетанол
*
Член "Ради семи" Конотопський розкритикував державу за законопроєкт про підвищення податків
*
Концепція та план виконання реформи децентралізації потребує оновлення – Олександр Корнієнко долучився до обговорення «Платформа розвитку територій: децентралізація та регіональний розвиток»
Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився до обговорення «Платформа розвитку територій: децентралізація та регіональний розвиток».
Основна тема дискусії – консолідація зусиль задля продовження реформ.
У вступному слові Олександр Корнієнко наголосив, що в умовах повномасштабного вторгнення вкрай важливо продовжувати розвивати українські громади та території, рухаючи вперед реформу децентралізації.
«Це визнана і партнерами, а головне — українським суспільством реформа. Попри всі проблеми, які щодня створює усім нам війна, — маємо обговорювати, напрацьовувати й готуватися до реалізації важливих кроків реформи вже зараз. Зокрема, серед завдань переглянути й ухвалені рішення, щоб актуалізувати їх до наявних умов й ситуації», — зазначив Олександр Корнієнко.
Перший віцеспікер зауважив, що Концепція та план виконання реформи децентралізації потребує оновлення, а повномасштабне вторгнення поставили перед країною і громадами нові складні виклики. «Маємо разом шукати відповіді і в сесійній залі, і на місцях, і в експертному середовищі», — сказав він.
Олександр Корнієнко нагадав, що наступного тижня у Брюсселі відбуватиметься скринінгова сесія щодо відповідності українського законодавства праву Європейського Союзу за такими розділами, як «Реформа державного управління» та «Функціонування демократичних інституцій». «Прийняття і подальший рух за цими важливими дорожніми картами дозволить нам максимально наблизити законодавчий та управлінський рівень багаторівневого врядування до найкращих європейських стандартів», — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України.
Завершуючи свій виступ Перший віцеспікер звернув увагу на важливе завдання. «Попри війну маємо удосконалювати, займатися розвитком й рухатися у бік сильної держави. Сильна держава — це також й спроможні громади, що дозволить водночас більше підтримувати армію», — наголосив він.
Олександр Корнієнко подякував партнерам держави за підтримку, а організаторам заходу — за проведення важливого обговорення.
*
Над Україною збили новий літальний апарат РФ С-70 "Охотник"

*******
Всі, всі, всі на корабель
*
Мальтійське вантажне судно з вибухонебезпечним вантажем з Росії, що вже тривалий час поневіряється через відмову європейських портів впускати його з міркувань безпеки, прийшло у Ла-Манш
*
У російській соцмережі "Вконтакте" (VK) проходять скорочення персоналу, про це не повідомляють офіційно. Сотні співробітників вже звільнено, але скорочення можуть поширитись на тисячі
*
За інформацією Bank of Cyprus, найбільшого банку країни, з лютого 2022 року він закрив понад 20 тисяч рахунків, які належали близько 7 тисячам росіян
*
Профспілка німецьких поліцейських (GdP) висловила занепокоєння з приводу можливих заворушень 7 жовтня – в річницю нападу ХАМАС на Ізраїль
*
На Гаїті озброєна банда убила щонайменше 70 людей у місті Понт-Сонде, серед жертв є жінки і діти
*
У Воронезькій області РФ заявили про атаку безпілотників у ніч проти суботи, унаслідок чого на одному із підприємств сталося займання
*
"Вони знайшли лазівку". Після підвищення утильзбору зростають постачання до Росії автомобілів з Китаю за довіреністю від покупців
*
Авіакомпанія "Росія" зобов'яже співробітників доносити на тих, хто не підтримує війну
*
У Таджикистані заявили про порушення прав своїх громадян через міграційні заходи в Росії
*
Північна Корея передає Росії близько 3 мільйонів снарядів на рік
*
Тихої ночі та скорішої Перемоги нам всім