Суд відпустив Лієва з-під варти під власне зобов’язання

Суд відпустив Лієва з-під варти під власне зобов’язання

Олександра Лієва, який фігурує у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн. у МО, екскерівника департаменту Міноборони, вчора суд відпустив з-під варти.

Прокурор з невідомих причин навіть не був присутнім на засіданні суду!

А полковник Червінський сидить...

Те, що прокурор не був присутнім на засіданні суду, -значить була відмашка від генпрокуратури, спускаємо на гальмах справу...

А хто в нас там куратор правохоронних органів при ОП, не Татаров?

Того і яйця по 17 продовжуються.

 Як пише журналіст-розслідувач, Юрій Ніколов що корупційні схеми в МО на харчах військовим виглядають так:

1. Зменшення ваги порцій і підміна хороших продуктів поганими.

Постачальники у змові з начпродами військових частин вносять у накладні дані, що солдатам привезли 1 тонну картоплі, а насправді привозять лише півтонни, замість продуктів хорошої якості привозять старі/гнилі.

2. Підміна дорогих продуктів дешевими.

Це коли у документи вписують консервовану кашу «гречка з яловичиною» за 120 гривень, а по факту годують солдатів «кашою пшеничною з курячим м`ясом» по 80 грн.

Отак формують дуже пристойні потоки – мільйони з кожної окремої військової частини. І це в місяць, а не в рік.

3. Корупційний каталог

НАБУ вже підтвердило корупційність цієї схеми закупівель харчування. Суть у відсіюванні небажаних учасників ринку завдяки змові постачальників з начпродами, та постачанні дешевих товарів по високій ціні. В каталог МО включили понад 400 найменувань продуктів, у тому числі осетр охолоджений і орегано, які солдатам не везуть, понад 80% фактичних поставок складають лише три десятки позицій, але у загальну вартість пропозиції учасники торгів мають включати ціни всіх 400 продуктів.

"Свій" учасник, , записує у своїй пропозиції занижені ціни дорогих продуктів(осетр) , і завищує ціну десятків ходових позицій(яйця і картоплю), а нормальний учасник вказує справжні ціни на все, і таким чином програє цінову конкуренцію. .

4. Корупційні зв’язки начпродів з постачальниками

Легкість таких змов досягається тим, що годувальники ЗСУ мають налагоджені зв’язки з середнім менеджментом Міноборони. Наприклад, у фірмі «Актив компані» з групи власниці хорватських готелів Тетяни Глиняної працювали колишні керівники регіональних військторгів. Тобто ці люди прекрасно орієнтувались у зв’язках з майорами-полковниками, що і складають основу корумпованого діп-стейту Міноборони.

Як пише Ніколов, коли держава під час вторгнення дозволила військовим заховати свої закупівлі вийшло так, що градус жадібності у цих людей рвонув вище даху. І коли в контракті однієї з фірм з групи Глиняної з’явились яйця по 17 гривень, у самої Глиняної з’явились готелі в Хорватії...

Янетряпка нє вінавата, то все Порошенко винен, чи вже Залужний, так блаЗЕні?