"СУРКІС ПЕРЕМОЖЕНИЙ У ЛОНДОНІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СУРКІС ПЕРЕМОЖЕНИЙ У ЛОНДОНІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Поки весь ФБ обговорює замах на помічника президента Сергія Шефіра, адвокати Петра Порошенка оприлюднили інформацію про справжню перемогу. Ігор Суркіс і група компаній що належать його родині, ущент програли суд у Лондоні щодо націоналізації Приватбанку, через яку Суркіс ніби-то зазнав збитків. Ішлося про позов на більше ніж 350 мільйонів доларів США. При чому претензії були висунуті проти п’ятого президента України Петра Порошенка і тодішньої голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

 Щодо Гонтаревої Лондонський суд (і це для нього нетипово) розплився в компліментах. Він назвав її високоповажним професійним банкіром, з 30-річним стажем роботи, коментуючи роботу якої, керівництво МВФ у квітні 2017 р. заявило, що Гонтарева виконала фантастичну роботу. І це – лише єдиний відгук від авторитетних установ, які отримав Лондонський суд. Певно – не додумалися в Лондоні звернутися до «Української правди» або ще якогось Шабуніна…

 Також в ході розгляду справи було визначено, що позивачі надали лист з Міністерства закордонних справ України, яким держава Україні ніби відмовлялася від державного суверенного імунітету за даним позовом. Тобто, претензії Суркіс пред’явив проти Порошенка і Гонтаревої, а платити за збитки йому мусила держава Україна, представниками якої були на той час Порошенко і Гонтарева.

 Навіщо це було зроблено – очевидно. Це була така собі пастка. Суркіс в такий спосіб давав зрозуміти Порошенко і Гонтаревій, мовляв: «Не хвилюйтеся, ви особисто нічого платити не будете. За все заплатить держава». Певно, Суркіси вважали, що для Порошенка це буде достатня підстава, аби не захищатися в суді жорстко і якісно. Але, не на того наскочили.

 Порошенко в Лондонському суді боровся до кінця, і не просто доказав невинуватість свою і Гонтаревої. Він ще й зберіг державі Україна більше 350 мільйонів доларів США, які не опирайся він - потрапили б до Суркіса. І не тільки. Порошенко і Гонтарева ще й покарали любителя отак виужувати гроші держави Суркіса, бо за вироком суду одних лише судових витрат Суркіс буде змушений заплатити пару мільйонів доларів.

 Наразі справу закрито, а адвокати Порошенка подали скарги у НАБУ та СБУ щодо дій чиновників МЗС. Перемога!

Наостанок кортить запитати у окремих наших заклятих прибічників – дії Порошенко щодо збереження 350 мільйонів доларів державних коштів та відстоювання інтересів держави щодо банку «Приват», це системні дії політика всеукраїнського масштабу? Зараз такі закляті прибічники всім задоволені? Чи їм знову десь якісь ГОшки заважають?

 А їм не спадало на думку, що у Порошенка – десятки таких проектів, про які знало б до біса людей, якби закляті прибічники доносили б до людей інформацію, а не крутили б носиками і не псували нерви тим, хто як раз вибудовує комунікації з людьми. Бо немає інших джерел комунікації. От просто нема. Лише «П’ятий». «Прямий» та спільнота блогерів. Яким доводиться відбиватися водночас від зелених, вати і заклятих своїх. І все.

 Нехай замисляться.