Так виглядає війна з ордою...

Так виглядає війна з ордою...

Зруйноване зерносховище, хліб на землі під відкритим небом.

Думали, дикі часи, коли орди дикунів-вершників зі смолоскипами вбивали мирне населення, викрадали дітей і спалювали посіви, завершилися 5 століть тому?

Ні.

Ці дикуни існують поруч.

Серед західних істориків і політологів є спроба пояснити сучасну московсько-українську війну, як колоніальну суперечку імперії з колишньою колонією.

Помилка наївних європейців, що повірили пропаганді печерних племен.

Насправді, наша війна - це продовження рівно 800-річної війни з Золотою Ордою. В 1223 році в битві на річці Калка, на тій самій території, та сама Київська держава протистояла натиску коаліції тих самих східних племен. Цих дикунів-голодранців з різношерстних племен зібрав під своєю владою хан, який запропонував їм ідею поміняти ісконне животіння в юртах і кибитках і зробити "кидок до останнього моря", щоб пограбувати осілих цивілізованих сусідів. І вони рушили на Захід, де палили посіви і крали дітей.

А в наступні 800 років відбувається безупинна реконкіста українців проти цих племен.

Хіба була колоніальною війною Реконкіста іспанців проти маврів?

Володимиро-суздальська ж колонія Київської держави 8 століть тому під час того історичного зламу прийняла рішення добровільно перейти у "цивілізаційний проект" дикунів.

Князі цієї окраїни в боротьбі з монголами участі не брали. Олександр Невський взагалі добровільно поріднився з Сартаком, вбив власного брата, який виступав за боротьбу з ординським пануванням, і став найвірнішим вассалом Орди.

Можна було б списати на невдалий вибір еліт, але ні: еліти в усіх країнах спираються на суспільство і те, що їм їхнє суспільство дозволяє. А керує цим процесом рівень розвитку системи морально-етичних координат.

Рівень розвитку залісських племен чітко поданий київськими першовідкривачами: наприклад опис подавлення ростовського повстання 1071 року київським конкістадором у джунглі Залісся Яном Вишатичем. Керівники місцевих повстанців два шамани (волхви) «обманювали населення, стверджуючи, що жінки нарочитих в голодний рік приховують в собі жито, мед, рибу тощо; вони розрізали шкіру на спинах жінок і робили вигляд, що виймають звідти то жито, то рибу і т. ін.».

Тобто в голодний рік місцеві увірували в якусь єресь про жито в спинах жінок і пішли за цими біснуватими жерцями.

І ці два релігійні лідера з кількістю послідовників всього у 300 сектантів тримали у жаху навколишні племена. А навколишні племена не могли знайти в собі моральних і ідеологічних сил розгромити своїх дикунів-жерців, їхню єресь, аж доки на місце не прибув киянин Ян Вишатич із дружиною у кількості 12 осіб і християнським священником (під час сутички з аборигенами священник загинув).

Ян Вишатич тоді вступив з жерцями у ідеологічну дискусію і в «Повісті врем’яних літ», де міститься розповідь про

повстання в Ростовській землі у 1071 р., приводиться його бесіда з білозерськими волхвами. З неї ж можна зрозуміти ідеологічні уявлення аборигенів про утворення світу, людини, богів, в яких вони вірять, і в цілому морально-етичний компас цих племен:

 - “Богъ мывься въмовници и въспотивься, отерся вехтем и верже съ небесе на землю. И роспреся сотона съ Богомъ, кому въ немъ створити человека, и сотвори дьяволъ человека, а Бог душю во нь вложи”.

Тобто диявол в їх уявленнях створив людину. На запитання ж до них, якому Богу вони вірують, волхви відповіли, що вірять "в антихриста, який сидить у безодні". Саме це і дало моральне право жерцям розпочати систему кривавих гулянь і кровопускань, призначивши винними у всьому знатних жінок.

Вони ще намагалися вразити конкістадора всілякими фокусами, які добре працювали на місцевих, "магічно" виймали жито і просо нізвідки (із мішечка під лахами), але на європейця це враження не справило.

Тому не дивно, що всього через 150 років після цих подій, з приходом монголів і поразкою киян, нащадки цих тубільців швидко зробили вибір на користь більш жорстокої і деспотичної системи прибульців.

Далі в 13-14 столітті численні нащадки Чингісхана, претенденти на посаду хана, перегризлися і єдина держава розпалася на окремі уділи. В процесі розпаду до 16 ст. зі складу єдиної Орди виділилися Велика Орда, Астраханське ханство, Кримське ханство, Ногайська орда, Казанське ханство, Московське князівство-ханство, Сибірське ханство, Казахське ханство, Узбецьке ханство.

Впродовж 14-16 століть Москва зуміла вивищитися над Казанським ханством, вирізавши його населення у 1552. І Астраханським ханством, яке з переляку від такої жорстокості, визнало владу московитів.

Але Кримське ханство, яке спиралося на населення значно вище за рівнем розвитку (тавро-скіфо-сармати, греки, татари переважно), яке мало довжелезну історію і одну з найранніших християнських традицій в Європі (те ж Боспорське царство - одна з найранніших християнських держав), не дозволяло диким племенам Залісся перемогти у боротьбі за спадок Джучидів.

Та з 17-го століття завдяки супер вдалому військовому союзу з Україною державність племен Залісся зуміла здолати головного конкурента: Кримське ханство. І в наступні століття племена Залісся, як найбільш відсталі, найбільш дикі навіть порівняно з вихідцями з Азії, - все ж таки у монголів був потужний вплив Китаю, - зуміли в кінцевому рахунку захопити владу над всіма племенами колишнього улусу Джучі.

І тоді вони нарешті без гальм змогли навбиватися одне одного всласть. Під час "опричнини" Грозного, коли на різний сатанинський смак людей обливали вогняною сумішшю, підсмажували на сковорідці, заливали в горло смолу. В часи Петра Першого, коли ці "православні" прямо під вікнами Новодівичого монастиря повісили 195 стрільців і "сам Петр собственноручно отрубил головы этим пятерым стрельцам". А вже скільки змогли навбивати ненависних священників з їхніми мєрзкімі ідєямі про чєловєколюбіє в часи революції в 1917 році під час Леніна... Ну і в часи Сталіна.  

Маньяки Грозний, Петро, Ленін і Сталін - найбільші їхні герої і моральні авторитети.

Були б відомі імена тих волхвів-сектантів, що розрізали спини жінкам в пошуках жита, були б героями і ті.

І саме завдяки своєму історичному досвіду племена Залісся за останні сотні років упевнилися, що завдяки підступам, плазуванню, віроломству і жорстокості, вони прийшли до успіху з захопленням 1/6 суші.

От ті їхні дикі морально-етичні норми "законсервувалися" завдяки цим "успіхам".

Саме це ми зараз і чуємо від путіна: "Західні цінності - зло", "традиційні" російські цінності - добро. І рєзіновая попа. І обов'язково законодавчо закріпити свої "традиційні цінності" з дозволом чоловікам бити своїх жінок.

Ну і звісно захоплення московитів цією заліхватской брехнею їхніх волхвів і всілякими фокусами, які вони пробують розіграти перед цивілізованою публікою.

Тому, підсумовуючи, абсолютно не дивує це знищення посівів і викрадення наших дітей наче 500 років тому з боку цих макак.

За своєю суттю це - ще дикі племена.

Ну а ми за останні 800 років обрали боротися з ворогами, якими б нездоланними вони не здавалися. І хоча цей вибір приніс українцям багато трагедій, але як народ ми стали - далеко не найгірші, за визнанням захоплених сучасників на Заході.

Отож, як бачимо, впродовж історії важливо не лише зберегтися, а й ще те, якими ми станемо.

Киянин Ян Вишата тисячоліття тому вискуб бороди дикунам і з 12 товаришами розігнав 300 сектантів з кістками в носі. Після цього солідарність дикунів розпалася. Вся їх країна лягла під нового хазяїна.

Бо первісна мораль не здатна на складні форми солідарності.

Так буде і цього разу. Розіб'ємо кремлівських жерців, вся "росія" зникне.

Джон Сміт