"Тихий саботаж..." - Роман Донік

"Тихий саботаж..." - Роман Донік

1. Оце вже буду просити розголосу. Бо вже ніяких нервів не вистачає вирішити це все без витоку в інформаційну площину.

 Серед самих кричущих та важливих проблем в ЗСУ зараз, як на мене це підготовка військовослужбовців які приходять по мобілізації. Бо на 90% страх перед службою саме через невпевненість та через те, що підготовка новобранців, залишає (в більшості випадків) бажати кращого. М'яко кажучи.

 Поки ми не зможемо гарантувати людині якісну підготовку, то як можна очікувати від неї самовіддачі? Коли мені деякі старорежимні "пенсіонери" кажуть - "вони повинні це знати", мене починає тіпати. Вони прийшли сюди служити. Все. Вони виконали своє "винні". Далі ми їм винні. Навчити, забезпечити, зберегти та грамотно використовувати їх з особистими урахуваннями.

 Тому як на мене, один з самих "великих гріхів у війні", це перешкоджання навчальному процесу.

Особливо коли це саботаж від представників влади. Як місцевої, так і державної. Міста яке знову може стати прифронтовим.

Я нагадаю, що в Харкові періодично Терехов показує своє ватне обличчя, пробуючи чи вже дозріло суспільство до тез "ви нам тут не потрібні" в адрес військових. Останній скандал був, коли Терехов звинуватив в обстрілах ракетами Харкова не РФ та не окупантів, а військових. Типу коли не буде в місті ЗСУ, не будуть стріляти. Він тоді шукав способи виселити ЗСУ з міста в окопи та бліндажі за місто. В зиму. Майже рік пройшов, і новий замір температури. На жаль, якщо в Харкові не буде ЗСУ, то в Харкові будуть окупанти. Але Терехова, то не суттєво.

 Коли ви почуєте що харківська влада, що міська що обласна "патріотична" та допомагає військовим, просто лупіть на звук. Ті хто таке кажуть або холуї або на підкормці у Терехова та Синєгубова.

 Ні, звісно Терехов допомагає військовим. Особливо тим хто переводить підрозділи для виплати податків в Харків. Навіть може віддячити або дати узаконений хабар у вигляді почесного громадянина Харкова. Хоча людина ні до Харкова ні до оборони не має відношення. Але має відношення до різних шкурняків та ПДФО.

Всі командири підрозділів проходять обробку рєшалами від Терехова. Майже всіх намагаються вмовити перенести юрособу в місто. Багато хто погоджується. дехто ні.

 На словах Терехов обіцяє допомогу у всіх питаннях, на справі тупо саботує та викручує руки.

По закону багато яких питань військові повинні узгоджувати з Тереховим. І тут настає його зірковий час якщо податки відмовились переводити в місто. Вони тупо морозяться, не підписують узгодження, або чинять чисто юридичні перепони.

При чому для тиску залучають і місцевих карманих "активістів" і навіть місцеве ВСП, яке замість органу військового правопорядку стало вже ручним інструментом тиску на військових у місцевих "еліт". З мерії організують листи "вазмущьонной абщественності" на зональне ВСП та ОУВ. Два-три десятки підписів, достатньо щоб вспшний спєцназ включився на стороні "стурбованої общєствєнності". І ВСП включається. І паралізує роботу по підготовці. І пофігу що до ворога кілька десятків кілометрів. Пофігу що це вже було в 14 році "ми вас нє звалі".

 Під певні задачі навчальному центру треба деякі ділянки. Ділянки були обладнані для заняття, було узгодження з місцевими, які раділи що зайшли військові, а не ті хто крадуть пісок. По закону, треба узгодити з міською владою. Але міська влада, тупо саботує узгодження і не робить нічого. Бо колись ПДФО не перевели в місто. А потім, коли ми починаємо виконувати розпорядження керівництва по навчанню людей, через свої ручних "активістів" ініціює колективне звернення що військові заважають і місцеві бояться. Потім Терехов в телефонному режиму вмикає місцеве ВСП і місцеве військове начальство і робота блокуєтся. При чому дуже погано що військові займають сторону не своїх побратимів, а місцевих «іліток». Нагадаю – ворог намагається наступати. А нам тут через шкурняки Терехова, свої ж викручують руки виконуючи вказівки ватного мера.

2. Нічого не нагадує? Мені так 14 роком аж смердить, коли ця наволоч під техніку кидалася. Зараз таким чином ватні очільники намагається видавити ЗСУ з міста і паралізувати роботу навчальних підрозділів. Хоча при зустрічах посміхаються в очі і гарантують повне сприяння.

 Те ж саме робить голова ВЦА Синегубов. У цього ще краще. Він каже при зустрічі - та тільки скажіть або покажіть що треба військовим і ми все зробимо, все владнаємо, все узгодимо. Державне майно, або ділянку в області? Та нема питань.

Звернулися по трьом об'єктам які хотіли використати для певних задач. "Мороз" повний, тільки юристи тижнями вивчають, до кожної коми чіпляються і затягують час. В результаті тихий саботаж. Хоча на словах все дуже і дуже лояльно.

PS. Тіки що ВСПшніки мені сказали що ми вже всіх задовбали, бо всі ділянки рівні під стрільбища забираємо. А з кар'єрами ще веселіше. За їх плітками, я кришую всі кар'єри в яких стріляють військові, бо разом з начальним гарнізону вивожу звідти пісок. Щось сука в мене таке враження, що кудись не туди ми пішли.

Нема в нас більш важливої задачі, ніж навчати військових. Ну нема!!! Закінчуються навчані. А ненавчені гинуть. І так по кругу. І саботаж роботи навчальних підрозділів, це робота на ворога в перспективі. Бо не буде нам ким воювати, якщо не будем якісно готувати людей.