Тимошенко хоче до початку опалювального сезону знизити тарифи на тепло

Тимошенко хоче до початку опалювального сезону знизити тарифи на тепло

Юлія Тимошенко сподівається, що до початку опалювального сезону вдасться знизити тарифи на тепло. Про це лідер «Батьківщини» наголосила під час ефіру на Першому національному радіо.

«Зараз всі ради по всій країні проводять рішення щодо зниження норми споживання тепла на квадратний метр там, де люди не мають лічильників: іноді в 2-3-3,5 рази», - повідомила вона, нагадавши про ініціативу «Батьківщини» щодо проведення місцевими радами засідань на цю тему.

За словами Юлії Тимошенко, «Батьківщина» збирає всю інформацію щодо рішень місцевих рад, систематизує, щоб згодом передати її до Національної комісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг, аби «на базі конкретних даних домогтися зменшення вдвічі, або втричі вартості нормативів на тепло».

«Це дуже суттєво, і цей результат буде досягнутий до опалювального сезону. До опалювального періоду ми будемо мати нормативи споживання тепла в два-три рази нижче, що дасть можливість платити в два-три рази менше», - зауважила народний депутат.

Окрім цього, Юлія Тимошенко вважає перемогою той факт, що люди, в квартирах яких немає лічильників на газ, вже почали отримувати платіжки з меншими сумами.

«Понад 8 млн. 150 тисяч людей отримують газ без лічильників, і цього місяця вони отримали майже вдвічі менший рахунок за газ, аніж минулого місяця. Нарешті уряд пішов на поступки та знизив норму споживання природного газу на одну людину для тих, у кого немає лічильників», - повідомила політик.

У якості доказу Юлія Тимошенко продемонструвала ведучому програми платіжки за комунальні послуги конкретної родини з м. Суми за два місяці, в яких сума за газ з 129,38 грн. зменшилася до 75,13 грн.

«Завдяки тому, що ми добилися зниження вдвічі норми для тих, у кого немає лічильника на споживання газу, вони отримали платіжку з меншою сумою за газ. Це не локальний успіх, а дуже серйозний крок вперед!» - підсумувала лідер «Батьківщини».

Джерело gazetavv.com/