"ТОРГІВЛЯ НА КРОВІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТОРГІВЛЯ НА КРОВІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Росія заявила що з 1 листопада вона припиняє поставки до України енергетичного вугілля. Нардеп Андрій Герус, який нещодавно зізнався що він спіавтор тарифів часів Порошенка, за які тепер зелені Порошенка критикують, підтвердив - з 1 листопада Росія припиняє поставки вугілля марок А (антрацит) і П (пісне).

Що ми дізналися з цієї новини? Що Україна вже тривалий час закуповує вугілля у Росії. В той час як на фронті гинуть наші хлопці. Цю інформацію підтвердив Держстат. З 2019 р. Україна закупила російського вугілля на 3 378 мільйонів долларів США!

Навіть цікаво - на яку суму у Москви купили вугілля в той час, коли Москва до наших кордонів стягала війська, а ЗЕкоманда влаштовувала патріотичні істерики?

Тобто дивіться. За президента Порошенка Україна у 2014-2015 рр. закуповувала вугілля у Росії, бо банально більше купляти його було ніде. І ціни і логістика були орієнтовани на Росію і перебудовувати їх банально не було ресурсів - вирувала війна. Тоді ніхто не знав, що б сталося після боїв біля Дебальцева. Загостренням нас лякали кожні пару місяців.

Все це називають торгівлею на крові і закидають Петру Порошенко як звинувачення в тяжкому злочині. Проте.

За Порошенка Україна відмовилася від закупівлі вугілля в РФ. Була запущена схема "Роттердам+", яка дозволила шахтам - працювати і відвантажувати вугілля генеруючим станціям, станціям - генерувати електрику, а Україні - забезпечити електрикою себе і гнати її на експорт.

Все це було названо страшним злочином, а знаним борцем з "Роттердам+" був... Андрій Герус. Це він тоді звинувачував команду Порошенка в коруації - нині ті звинувачення не підтвердило розслідування НАБУ, його закриття визнав законним навіть Вищий антикорупційний суд. Нагадаю що до створення і НАБУ і ВАСК прямо дотичний був Віталій Шабунін, ще один борець з "Роттердам+".

Наразі - все "чудово". "Роттердам+" подоланий у вугільній галузі - натомість впроваджений на ринку газу і бензину. Шахтарі виходять на один страйк за іншим - ім зарплатню не платять, бо шахти вугілля не відвантажують, бо генеруючі компанії не платять грошей.

З 23 блоків на державних ТЕС працюють лише 3, тоді як на ДТЕК Ахметова - 27 (а ми потім дивуємося збагаченню Ахметова у 2,7 рази на рік). Україна знову починає імпорт електрики з Росії і Білорусі. Проте, поставки вугілля Росія щойно нам перекрила, бо ми його знову купували. На $3,3 мільярди за 2,5 роки.

Знаєте як все це називається? Це - корупція. Це - торгівля на крові. Це - свідоме нищення паливно-енергетичного комплексу держави. Це - убивство нашого майбутнього.

Це - те за що зелена влада відповість. Обов'язково.