"У ПОСТАНОВКУ – НЕ ВІРЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"У ПОСТАНОВКУ – НЕ ВІРЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Знаєте, дещо дістало читати про те що замах на Шефіра був постановкою з метою… Коротше не зрозуміло навіщо була ця постановка. Всі версії мають спільну ваду – не пояснюють, чому того самого не можна було добитися без перфомансів зі стрільбою? Я ж наразі бачу таке. Стрільба була. Це доводять три речі.

 Перша – кількість Нацгвардії з броньовиками та вертольотами яку нагнали на місце замаху. Вони реально шукають зачіпки. Друге – Зеленському різко збільшили охорону. Тобто – бояться. Й третє. На всіх фото видно що краї кульових отворів зігнуті всередину. Що я маю на увазі?

«Квартал-95» - кіношники. Вони гарно знають, для імітації влучення куль по предмету не стріляють, а закладають піротехнічні заради, які роблять маленькі дірочки. Можна навіть на одежі людини. Мінус таких зарядів – на металі вони розгортають краї від заряду. Краї всередину свідчать що влучали кулі. Одне це обвалює версію постановки к свиням.

Бо такими речами – не жартують. Водій авто був поранений – я знаю з власних джерел. А якби куля влетіла в груди Шефіру?

Стріляли у нижню частину авто, але стріляли по-справжньому. Ану-ка, шановні, сходять в тир і стрельніть по рухомій цілі. Ви зможете покласти кулі точно в якусь частину цілі? А по цілі, що летить зі швидкістю 100+ км/год, на трасі через зустрічну смугу руху – з боку водія? Ще й не зі снайперської гвинтівки, а з автомата – який трясе і уводить. Впораєтеся? Скажете професіонали таке можуть зробити? Відповідаю, за такими профі зараз мусять спільно полювати «Сайрет Маткал», САС і дивізія «Дельта» - з метою запропонувати надвигідний контракт.

Кули пройшли по нижній частині авто. На мій хлопський розум учасника АТО, статися таке могло у двох випадках. Або – стрілець цілився по низу авто, тобто вбивати він не збирався. Або – стрілець стріляв зі зброї зі збитим прицілом, через що черга лягла нижче ніж він цілився. Друге статися могло, якщо стрілець не мав можливості свою зброю гарно пристріляти, ще й стріляв набоями виданими зі складу де вони пролежали попередні років 20 у сирості. Я пам’ятаю по фронту патрони зі слідами іржі. Пишу я це от чому.

З усіх версій озвучених наразі, найбільш реальною мені видається версія кримінальних розборок. Вже проскочила інформація, що Сергій Шефір, один з кураторів «Великого будівництва» (а це секрет Полішинеля) намагався когось відсунути від тендерів. Подейкують навіть про спробу кинути підрядників на гроші. Ідеться про мільйони доларів, на секундочку. Скандал для Шефіра проблем створив уже більше ніж власне сам замах, ті хто замовили цей перфоманс явно на це сподівалися. Зверніть увагу, як наполегливо ОПУ намагається відкинули версію замаху через робочі обов’язки помічника президента. Шефір договорився, ніби в робочій час він знімав щось для «Кварталу-95».

У цьому випадку діяли професіонали. Шефіра не збиралися убивати – його справді лякали і створювали йому «геморой». Значить його «пасли», група спостереження бачила що їде він з водієм та де він сідає. Все це передали стрільцю, який відпрацював по машині і вправно дав драла. Проблеми водія виконавцям були байдужі.

Але є друга версія, яку чомусь взагалі не озвучують, але яку зі слів поліції вже назвав «Лівий берег» - стріляв непрофесіонал. Повторюю ще раз, стріляти могла людина з гарними навичками стрільби і пересування на місцевості, яка мала набої середньої паршивості і зброю яку не мала можливості якісно пристріляти. Хто це міг бути? Будь який ветеран АТО з числа розвідників, десантників, морпіхів, тощо, який «Калашніков-7,62» привіз з фронту. В тир з такою машинкою не підеш.

Просто уявіть, що така людина щиро повірила зеленим, нині люто розчарувалася і пориві відчаю витягла автомат, вийшла на відповідну трасу і влупила по першому ж авто представницького класу. Аби помститися – за все. Потім ця людина хутко забралася з місця – як на фронті. Ця версія для влади – жахлива і зловісна. Бо це означає, що стріляти будуть далі. Бо це вже не замах. Це бунт. Народний. Тому й не озвучують.