У США під час зйомок нового вестерна "Іржа", трагічно загинула голлівудська операторка, яка була родом з України

У США під час зйомок нового вестерна "Іржа", трагічно загинула голлівудська операторка, яка була родом з України

Голлівудський актор Алек Болдвін на зйомках фільму в Нью-Мексико, вистрілив з реквізитного пістолета, який мав бути заряджений холостими, повідомляє CNBC.  Однак через прикру випадковість, пістолет був заряджений справжніми патронами. За даними поліції, актор вбив 42-річну Галину Гатчінс та поранив 48-річного Джоеля Совза.

Операторку гелікоптером доставили до лікарні Університету Нью-Мексико, де вона і померла. Режисера доставили в обласний медичний центр Крістуса Сент-Вінсента для лікування травм.

Зараз правоохоронці з’ясовують обставини стрілянини. Обвинувачення поки що нікому не пред’являли.

Подія сколихнула світову громадськість любителів кіно. Експерти кіногалузі нагадують, що такі випадки вже мали місце в історії кіно. Наприклад, через схожу ситуацію помер син Брюса Лі, Брендон, на зйомках фільму "Ворон".

Американський продюсер та оператор Андрій Семенюк, який родом зі Львова, висловив співчуття рідним Галини Гатчінс і згадав історію, як з нею познайомився.

"Вона була першою, хто привів мене на знімальний майданчик після того, як я приїхав до Лос-Анджелеса майже чотири роки тому. Вона – чистий талант, надзвичайно щедра людина нескінченного натхнення. Галина Хатчінс була справді яскравою зіркою, якої дуже не вистачатиме. Галь, дякую за все!", – написав Андрій Семенюк.

Довідково. Галина Хатчінс мала ступінь магістра міжнародної журналістики Київського національного університету і раніше працювала журналістом-розслідувачем у британських документальних фільмах в Європі. Переїхавши в США, Хатчинс в 2015 році закінчила Американський інститут кіно. Відома своїми роботами над фільмами: "Заклятий ворог" (2020), "Blindfire" (2020) і "Дорогенька" (2019). У 2019 журнал American Cinematographer назвав її "зіркою, що сходить".