У США рекомендують третю дозу COVID-вакцини для людей віком від 65 років

У США рекомендують третю дозу COVID-вакцини для людей віком від 65 років

Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) підтримало ідею третього щеплення проти коронавірусу, проти тільки для осіб старше 65 років.

Крім літніх людей, консультативна рада FDA рекомендувала бустерну дозу COVID-вакцину тим, хто знаходиться в групі високого ризику. Про це повідомляє видання Axios.

Цьому рішенню передували активні дискусії незалежних експертів

“Голосування не є обов’язковим, і FDA все ще має прийняти остаточне рішення”, – наголосили у редакції.

Зазначається, що результати голосування експертів можуть вплинути на план Адміністрації президента США Джо Байдена щодо прискорення вакцинації. Він хоче розпочати кампанію щодо третього щеплення проти коронавірусу для більшості людей, які отримали вакцину Pfizer пізніше цього місяця.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали продовжити мораторій на бустерну вакцини проти COVID-19 до кінця 2021 року. Спочатку потрібно щепити щонайменше 40% населення в кожній країні.

Згодом у ВООЗ заявили про необхідність введення третьої дози вакцини проти COVID-19 групам ризику. Однак потрібно ставитися обережно до бустерних щеплень, оскільки “доказів про їхню безпеку ще зовсім мало

До слова, Всесвітня організація охорони здоров’я засудила багаті країни за створення великих запасів вакцини проти COVID-19, а також ліків і засобів захисту. В організації наголосили, що провал чесного розподілу цих ресурсів “підживлює” спалахи коронавірусу по всьому світу.