"У західній культурі загалом, і американській - зокрема, є дуже важлива риса" - Ростислав Павленко

"У західній культурі загалом, і американській - зокрема, є дуже важлива риса" - Ростислав Павленко

Якщо тобі довіряють - то довіряють без застережень. Твоє слово важить. Твої рекомендації сприймаються, а прохання по можливості виконуються (тим більше, якщо не потребують особливих зусиль).

У англійській мові навіть слово є - trustworthy. Гідний довіри.

Але не дай Боже порушити цю довіру. На відміну від героїв хвацького радянського анекдоту, яким після обману «джентльменів» «пішла карта», обман і зловживання довірою буде дуже дорого коштувати винуватцям.

Тому, коли представники СБУ передавали ФБР опозиційні екаунти для блокування під видом «російських» або таких, що сіють «розкол»- вони підставили не лише себе. Вони підставили партнерів. І підставили країну.

Довіра набувається дуже важко - і ламається дуже легко.

І те, що Баканова, Наумова, Кулініча та інших не вдасться просто відсторонити чи сховати, чи порозслідувати і випустити - теж треба розуміти.

І в цілому, треба припинити навіть думати використовувати партнерів для порушень свободи слова, прав опозиції та підтримки монополії в країні. Бо жодні маніпуляції з алгоритмами чи відключення патріотичних каналів з цифрового мовлення цього крутійства не приховають. А підставлені партнери - не забудуть.