ВІЙНИ НАБИРАЮТЬ ОБЕРТІВ: ATACMS протверезив окупантів, а Ізраїль знищив інженера ХАМАС | Політклуб

ВІЙНИ НАБИРАЮТЬ ОБЕРТІВ: ATACMS протверезив окупантів, а Ізраїль знищив інженера ХАМАС | Політклуб

В етері телеканалу Еспресо ведучий Віталій Портников та Леся Вакулюк. Гості: Василь Павлов - воєнний історик; Юрій Щербак - дипломат, громадський діяч, письменник, колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді; Ігор Семиволос - директор Центру близькосхідних досліджень.

Окупанти вперше застосували тактику мішаних атак на Півдні - ЗСУ. Окупанти на сході готуються відступати до траси Горлівка-Бахмут — ЗСУ. США передала Україні ATACMS з касетною боєголовкою: куди тепер добʼють ЗСУ. В Кремлі відреагували на передачу Україні ATACMS: погрожують НАТО війною. У Росії призначили нового головкома ПКС замість Суровікіна - РосЗМІ.

База для відновлення: ЄС і США готові допомогти розробити "План України". ЄС і США: ми залишаємося непохитними в підтримці України - декларація саміту. Байден звернувся до американців: ми маємо підтримати Україну та Ізраїль. $100 млрд: Байден визначився з розміром допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Ми не можемо допустити перемоги ХАМАСу і Путіна - Байден у зверненні.

Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ дали “зелене світло” на захід у Сектор Гази. Чи змінив уряд Нетаньягу політику щодо України після атаки ХАМАС. Удар по лікарні у Газі: чому штурмують амбасади Ізраїлю і США у світі. Підтримка Палестини: світом прокотилися несанкціоновані мітинги. Візит до Китаю: що Путін сподівався отримати від Сі Цзіньпіна. Залишився ні з чим: Сі знову відмовив Путіну у контракті на постачання газу з РФ. Зближення диктатур: Лавров прибув до Пхеньяна готувати візит Путіна в КНДР.

Чому ХАМАС воює проти Ізраїлю: історія конфлікту тривалістю у 75 років. Конфлікт на Близькому Сході не заважатиме на ЄС допомагати Україні – Єврокомісія. Антисемітизм в Росії: Кремль відкрив інформаційний фронт проти Ізраїл. € 50 млрд на 4 роки: Європарламент підтримав виділення Україні допомогу. Туск повертається: чому влада ПіС похитнулася у Польщі та чого чекати Україні. Путін вперше за понад рік зустрівся з лідером країни ЄС – Орбаном. Орбан у Китаю: назвав агресію РФ "спецоперацією" та критикував ЄС