Верховна Рада не дозволила уряду залучати радників до приватизації

Верховна Рада не дозволила уряду залучати радників до приватизації

Верховна Рада України не підтримала урядовий законопроект про залучення радників до процесу приватизації для підвищення його ефективності.

За нього проголосували 148 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, повідомляє http://gazeta.ua/.

Згідно з пояснювальною запискою, залучення радників могло б дозволити провести повну підготовку об'єктів до приватизації держмайна з урахуванням існуючої практики та міжнародних стандартів, а також представити його широкому колу потенційних покупців в Україні та за її межами. Крім того, у держвласності перебуває низка специфічних підприємств промисловості, енергетики, транспорту і зв'язку, ефективна приватизація яких потребує залучення професіоналів у тій чи іншій галузі.

"Закон про залучення радників до приватизації став жертвою популізму. Менше шансів встановлення ринкової ціни за приватизовані підприємства", - наголосив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, коментуючи результати голосування на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, уряд розраховує почати процес масштабної приватизації державних активів у третьому-четвертому кварталі цього року.

У списку визначених для приватизації Кабміном 286 об'єктів, при цьому ще 43 об'єкти внесені до переліку заборонених до приватизації, для продажу яких необхідне рішення Верховної Ради.