"ВИКУПОВУЄМО БОЙОВОГО ГЕНЕРАЛА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВИКУПОВУЄМО БОЙОВОГО ГЕНЕРАЛА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Два роки тому вперше сталася таки подія – ми хором викуповували з під варти бойового генерала. Генерал Дмитро Марченко, офіцер 79-ї аеромобільної бригади, учасник боїв на кордоні, та оборони Донецького аеропорту, керівник Головного Управління Розвитку та Супроводження Матеріального Забезпечення ЗСУ був кинутий за грати, офіційно – за закупівлю для ЗСУ неякісних бронежилетів.

Ті хто знає «Марчело» (позивний Марченка) особисто, розуміли, що це маячня відверта. Ніколи в житті Марченко не наразив би на небезпеку життя солдат. Власне – супутні події підтвердили, що ідеться про розправу. Бойового генерала Марченко посадили не до гауптвахти, а до СІЗО. Представник прокуратури на суді збурений присутністю ветеранів, написав комусь в мессенджері, ушльопків тут, мовляв, забагато.

Тоді за Марченка змогли виплатити заставу – збирали гроші як для волонтерських проектів. Значну частину застави заплатив Петро Порошенко. Наразі Марченко ще й досі перебуває під слідством, хоча до суду справу ніхто не направляє. Певно – аби не повертати заставу.

Через 2 роки справа повторюється один в один. Теж за ґратами бойовий генерал. Теж учасник бойових дій і офіцер Міноборони що займався забезпеченням ЗСУ. Просто замисліться, За 5 років президента Порошенка Міністерством оборони було відновлено і закуплено 24 458 одиниць техніки і важкого озброєння. По 94 одиниці кожного тижня! А це танки, гармати, міномети, САУ, кораблі, безпілотні літальні апарати, яких у 2014 р. в ЗСУ взагалі не було (крім волонтерських). Левова частка цієї техніки – заслуга генерала Ігоря Павловського.

Саме такого генерала зелена влада кинула за грати – аби вибити з нього компромати на Петра Порошенка. А ще, очевидно – аби знову після Марченка дискредитувати чесних та ефективних генералів, тих хто робив справу і забезпечував ЗСУ технікою, незважаючи на погрози «зацікавлених осіб» та бруд у пресі. Інакше не пояснити як так виходить що звинувачений у державній зраді Медведчук «принижується палацовим арештом», в той час як генерал Павловський – сидить за ґратами. А діяльність Хомчака на посаді начальника генштабу та головнокомандувача ЗСУ взагалі не цікавить слідчі органи.

Ми дожилися до того, що мусимо викуповувати бойових генералів у… влади. Шалену заставу у 476 млн грн. вдалося зменшити до 18 мільйонів. З’явився шанс звільнити генерала. Так само як Марченка.

І знову – ніхто крім нас.

Номер карти: 5169 3305 2158 3853 (Приват24)

З інших банків:

IBAN рахунок UA483052990000026000026201853

Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД

Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО