"Висновки з розслідування PandoraPapers" - Віктор Бобиренко

"Висновки з розслідування PandoraPapers" - Віктор Бобиренко

Їх вже можна висловити наперед.

Що в прикупі. Спільне розслідування провели сотені журналістів з різних країн.

Виявили 14 фірм, які реєстрували та обслуговували офшорні компанії. Підтвердили схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників братів Шефірів, Андрія Яковлева та нинішнього керівника СБУ Івана Баканова.

З кіпрської філії ПриватБанку на їх фірми пішло 40 мільйонів доларів, які формально були сплачені як внесок до статутного капіталу.

Отже, доведено маємо президента не лише зрадника («вагнергейт») а й корупціонера.

Які висновки з цього можна зробити:

1) Тепер ми маємо підтвердження того, про що знали. Ось фундамент міцної чоловічої дружби Володимира Олександровича з Ігорем Валерійовичем.

2) І ось чому йому нічого не буде. Бо дружба то таке. А ось тепер, якщо ви доженете Коломойського, він здасть Зе! як пусту тару. Тепер Зеленський захищатиме його.

3) Рейтинг Зеленського посунеться вниз. Але не критично. Не обвалиться нижче 20% . Бо у Володимира Олександровича вже сформувалося стійке електоральне ядро у 15-17%. Яке буде непохитно з ним ще довго. І від цього афігєємо і ми усі (як, як так може бути????) і союзники. Але приговор можна буде ставити усій нації: у президента корумпанта - найвищий рейтинг в країні. Що це за нація, яка пестить корупцію?

4) Слідство вестиметься усіма структурами за методом «біжимо на місці». Якесь нове ТСК очолить якась інша Безугла. Поки Зеленський при владі – слідство буде йти паралельно з реальністю.

5) Проте, для опозиції це шанс прокачатися. Можливо консолідуватися. Тепер, коли до Порошенка будуть приходити «гості» чи буде якесь намагання зайти корупцію у Кличка – найкращий метод протидії – здоровий сміх. І відправлення слідчих до Зеленського – бо не там шукаєте. І заодно опозиція буде розгортати польові і народні трибунали. Результатом буде сам двіж, але і то потрібно.

6) Ну і врешті решт, збереться сьогодні Зе!команда і порішать на сходці: пацани, відступати нікуди. Треба прокачувати все так, щоб утримувати владу вічно. Втрата влади для всіх нас – тюрма. Тікати в Росію пізно. Тому треба бути готовими виступати по бєспрєдєлу: закривати телеканали, ганяти патріотів і незгодних, саджати по свистку. І нести ахінею. Бо частині піплу це заходить.

7) Мобілізація команди буде ще більшою, ніж у Трускавці. Проте тепер дуже далекоглядні робитимуть висновок: краще хай мене вже більше не включать до списку, зате і зашквар буде мінімальним. А то там хз, як воно буде.

Ну і знаємо, як буде. Як і раніше. Закручуватимуть гайки – зірве різьбу. Майдан буде коротким. І хай радіють, якщо сядуть, щоб не було гірше.

Врешті, серіал треба дограти до кінця. А там Голобородько, здається сів.

Да, ну і розуміємо, що зараз буде багато інформаційного шуму, щоб забити тему.