Все минає...

Все минає...

Що хотів сказати...

Коли українські солдати йшли вперед, бодай повільно, але відвойовували назад метр за метром, село за селом та місто за містом, коли пахомів шпиняли, хто лише міг та хотів, у всьому світі, коли "протести" всякої потолочі на кшталт батоно Карлсона та дами з бобром були смішними - багато хто (і я в тому числі, каюся) вважав, що процес збудування української держави, процес повернення української землі, загарбаної ворогом, є незворотнім. І презирливо дивилися на вату - як місцеву, так і пахомську. Мовляв, прийде час - згорить та повиздихає. Жаба кумкає, а чумаки йдуть.

Зараз на очах відбувається зворотній процес: місцева зелена вата віддає за просто так пахомській ваті українські міста та села, віддає все, що встигли зробити українці, аби Україна була. І тепер вже пахоми - як місцеві, так і мордорські - зверхньо пхикають, мовляв, все, кінець вам, биндеровцам-каратєлям-кастрюлєголовим чи як вони там українців звикли взивати.

Так от: вони теж помиляються так само, як помилявся я. Нікому не слід забувати, що було написане на персні царя Соломона.

А нам на майбутнє наука буде: не панькатися з ворогами. А ще - не впадати в відчай, нема в тому ні сенсу, ані користі.

Дід Панас